Εξάρχεια: Μολότοφ κατά των ΜΑΤ και οδομαχίες μετά την πορεία για τον σοβαρό τραυματισμό της 16χρονης

Υπήρξαν προσαγωγές υπόπτων

Must Read

Νέα ένταση απόψε στα Εξάρχεια, με συμμετέχοντες στην συγκέντρωση και πορεία διαμαρτυρίας στο κέντρο της πρωτεύουσας για τον σοβαρό τραυματισμό της 16χρονης στο κεφάλι, μετά από τη σαββατιάτικη αντιφασιστική συναυλία, να συγκεντρώνονται στην πάντα εύφλεκτη αυτή περιοχή της Αθήνας και να επιδίδονται σε «οδομαχίες» με τα ΜΑΤ.

Οι αντιεξουσιαστές εκτόξευσαν βόμβες μολότοφ προς τους αστυνομικούς και έβαλαν φωτιά σε κάδους απορριμμάτων, με τους άνδρες των ΜΑΤ να απαντούν, ως είθισται, με ρίψη δακρυγόνων και βομβίδες κρότου λάμψης.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, ομάδα αγνώστων ανέβηκε στην ταράτσα κτηρίου στην οδό Μπενάκη και άρχισε να πετάει πέτρες, μπουκάλια και άλλα αντικείμενα προς τις αστυνομικές δυνάμεις, ενώ στήθηκαν οδοφράγματα σε τέσσερα σημεία της περιοχής. Νεότερες πληροφορίες αναφέρουν πως έχουν γίνει και προσαγωγές υπόπτων.

Νωρίτερα, εκατοντάδες πολίτες κάθε ηλικίας συμμετείχαν στην πορεία διαμαρτυρίας για την 16χρονη, η οποία, σύμφωνα με καταγγελίες, έπεσε θύμα άγριου ξυλοδαρμού από αστυνομικούς των ΟΠΚΕ στο Νέο Ηράκλειο. Μάλιστα, για την υπόθεση ανακοινώθηκε πως θα υπάρξει παρέμβαση του Προϊσταμένου της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθήνας, Αντώνη Ελευθεριάνου, ώστε στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης να εξακριβωθεί εάν έχουν τελεστεί τα κακουργήματα της απόπειρας ανθρωποκτονίας ή της πρόκλησης βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης.

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τον τραυματισμό 16χρονης σε αντιφασιστική συναυλία στο Νέο Ηράκλειο

Τη σχετική έρευνα έχει αναλάβει να διενεργήσει το Τμήμα Ανθρωποκτονιών υπό την εποπτεία της εισαγγελέως που ανέλαβε την προκαταρκτική. Η Εισαγγελία έχει ζητήσει να ληφθεί η κατάθεση της 16χρονης (η οποία εξακολουθεί να νοσηλεύεται στο νοσοκομείο «Γ. Γεννηματάς»), όταν η κατάσταση της υγείας της το επιτρέψει, και να εξεταστούν ως μάρτυρες οικεία της πρόσωπα, να διαβιβαστούν τα έγγραφα του ιατρικού φακέλου, καθώς επίσης να αναζητηθεί οπτικοακουστικό υλικό από κάμερες στην περιοχή.

  • Δείτε σχετικό ρεπορτάζ:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This