Αντιπτέραρχος ε.α. Ιατρίδης: «Αν περικυκλώσουν την Γάζα, θα αναγκαστεί η Χαμάς να βγει προς τα έξω»

Must Read

Συνεχίζεται με αμείωτους ρυθμούς ο πόλεμος και οι βομβαρδισμοί στην Μέση Ανατολή, με τον ισραηλινό στρατό να «πολιορκεί» την Γάζα από δύο πλευρές. Ο αντιπτέραρχος ε.α. Κωνσταντίνος Ιατρίδης, μίλησε νωρίτερα σήμερα το πρωί, σε τηλεοπτική εκπομπή, σχετικά με τις εξελίξεις που βλέπουν το φως.

«Το σχέδιο του Ισραήλ, που είχε δύο επιλογές όπως είχε πει ο ισραηλινός, αρχηγός ΓΕΣ, η μία ήταν να κάνει άμεσα σε λίγες βδομάδες μια μεγάλη χερσαία επιχείρηση αλλά θα έπρεπε να εμπλακεί σε έναν αστικό πόλεμο και δεν θα ήταν καλή επιλογή, και η δεύτερη ήταν να χωρίσουν τη Λωρίδα της Γάζας στα δύο, ειδικά στα βόρεια, και αυτό προσπαθεί να κάνει ο Νετανιάχου», είπε αρχικά και συμπλήρωσε:

«Έχει αποκλείσει το βόρειο κομμάτι από όλες τις πλευρές και αυτή τη στιγμή χωρίζει τη Γάζα στη μέση, με κύριο στόχο να φτάσει στο μεγαλύτερο νοσοκομείο το Αλ- Σίφα που είναι κοντά στην θάλασσα όπου εκεί έχει πληροφορίες ότι εκεί είναι το στρατηγείο της Χαμάς. Το νοσοκομείο έχει 1.500 κλίνες για ασθενείς, 4.000 προσωπικό και υπάρχουν πάνω από 10.000-14.000 που προσπαθεί να προστατευτεί. Και επειδή το Ισραήλ δεν μπορούσε να βομβαρδίσει γι’ αυτό αποφάσισε να μπουν έτσι οι επίγειες δυνάμεις, έτσι ώστε να μπορέσουν να μπουν χωρίς να το βομβαρδίσουν και εκεί να καταστρέψουν το στρατηγείο και τα στελέχη της Χαμάς. Και από την άλλη να περικυκλώσουν την Γάζα χωρίς να μπουν στον αστικό ιστό».

«Αν περικυκλώσουν την Γάζα, θα αναγκαστεί η Χαμάς να βγει προς τα έξω»

Ο ίδιος εξήγησε πως οι μάχες που δόθηκαν ήταν σκληρές, γι’ αυτό αποφάσισαν να περικυκλώσουν τη Γάζα. «Αν καταφέρουν να εξοντώσουν τα στρατηγεία, θα περικυκλώσουν την Γάζα έτσι ώστε να τελειώσουν τα καύσιμα και τα τρόφιμα δεν θα υπάρχουν γεννήτριες μέσα στις στοές, θα τελειώσει το οξυγόνο και θα αναγκαστεί η Χαμάς να βγει προς τα έξω. Υπολογίζεται να είναι πάνω από 4 μήνες, και σύμφωνα με τους Αμερικάνους ειδικούς, θα πάρει 9 μήνες», σημείωσε και συνέχισε σχετικά με τις συμμαχίες και τους εχθρούς του Ισραήλ:

«Είδαμε ήδη βέλη από τη Χαμάς ότι δεν υποστηρίζει τον αγώνα τους και πράγματι το είδαμε όλοι, ότι η Χεσμπολάχ δεν έχει εμπλακεί άμεσα. Φαίνεται πως είτε δεν έχει λάβει το πράσινο φως από το Ιράν λόγω των ΗΠΑ ή ότι δεν θέλει να εμπλέκει και τον Λίβανο σε έναν τέτοιο πόλεμο, καθώς έχει πολλά προβλήματα και πολιτικά και κι οικονομικά».

Σε ερώτηση για το αν το Ιράν θυσίασε τη Χαμάς μόνο και μόνο για να ακυρωθεί η συμφωνία του Αβραάμ, ο κ. Ιατρίδης απάντησε: «Ένας από τους στόχους ήταν αυτός. Αυτός ο πόλεμος έφερε κοντά για πρώτη φορά τους 2 κλάδους του Ισλάμ, τους σουνίτες και τους σιίτες – η Χαμάς είναι σουνίτες και η Χεσμπολάχ σιίτες – οπότε αυτή η προσέγγιση δημιουργεί προβλήματα στις δυτικές χώρες που έχουν μουσουλμάνους είτε ως μετανάστες είτε ως πολίτες».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This