«Αστακός» το Νέο Ηράκλειο υπό τον φόβο επεισοδίων λόγω του αντιφασιστικού συλλαλητηρίου

Must Read

Συναγερμός στην ΕΛΑΣ για μαζική «εισαγωγή» φασιστών εξαιτίας της επετείου δολοφονίας μελών της Χρυσής Αυγής. 

Σε κατάσταση επιφυλακής έχουν τεθεί οι αστυνομικές Αρχές υπό τον φόβο επεισοδίων για τα 10 χρόνια από τη δολοφονία των δύο μελών της Χρυσής Αυγής έξω από τα γραφεία του ακροδεξιού κόμματος στο Νέο Ηράκλειο. Έτσι, σήμερα, Τετάρτη 1/11, κλείνει από το μεσημέρι ο σταθμός του ΗΣΑΠ στο Νέο Ηράκλειο, όπως και του Προαστιακού. Την ίδια στιγμή, συναγερμό έχει σημάνει η σύλληψη 21 ακροδεξιών στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» που, όπως όλα δείχνουν, βρέθηκαν στην Ελλάδα έπειτα από «προσκλητήριο». Όλα αυτά στον απόηχο του σοβαρού τραυματισμού της 16χρονης στο Νέο Ηράκλειο, το περασμένο Σάββατο, για τον οποίο είναι σε εξέλιξη εισαγγελική έρευνα.

 

 

Η αεροπορική άφιξη ομάδας 21 ακροδεξιών από την Ιταλία προκάλεσε έντονη ανησυχία στις αστυνομικές Αρχές. Παρά την απαγόρευση συγκεντρώσεων, που είναι σε ισχύ μέχρι και το πρωί της Πέμπτης, οι αρχές εκφράζουν προβληματισμό για μια ενδεχόμενη μαζική άφιξη ακροδεξιών στη χώρα. Η σημερινή επέτειος, σε συνδυασμό με τον σοβαρό τραυματισμό της 16χρονης το περασμένο Σάββατο κατά τη διάρκεια αντιφασιστικής συναυλίας, αλλά και τις καθημερινές εκδηλώσεις αλληλεγγύης στο λαό της Παλαιστίνης, έχουν δημιουργήσει σύμφωνα με αστυνομικές πηγές ένα «εκρηκτικό» μείγμα. 

 

 

Αξιωματικοί της Αστυνομίας, παρά τις αλλεπάλληλες προσπάθειες επικοινωνίας με τις αρχές διαφορετικών χωρών, δεν έχουν αποκτήσει σαφή εικόνα για τις προθέσεις και τον αριθμό ακροδεξιών που ενδεχομένως θα επιχειρήσουν να προσεγγίσουν την Ελλάδα, αεροπορικώς, ακτοπλοϊκώς, είτε και οδικώς, τις επόμενες ώρες, παρά την απαγόρευση συγκεντρώσεων. Για αυτό το λόγο τα μέτρα ασφαλείας σε όλες τις πύλες εισόδου, θα είναι αυξημένα μέχρι και αύριο το πρωί, Πέμπτη, 2/11.

Παράλληλα, το μεσημέρι της περασμένης Τρίτης, ομάδα περίπου 50 κουκουλοφόρων, χρησιμοποιώντας ως ορμητήριο το Οικονομικό Πανεπιστήμιο, έβαλε φωτιές σε κάδους απορριμμάτων στη Πατησίων, ενώ επιδόθηκε σε πετροπόλεμο, βάζοντας στο στόχαστρο αστυνομικούς. Τα νέα επεισόδια, που έρχονται μετά τις καθημερινές «μάχες» στην περιοχή των Εξαρχείων, είχαν ως αφορμή τον σοβαρό τραυματισμό της 16χρονης Βασιλικής και τις αναφορές ότι τα χτυπήματα της προκλήθηκαν από αστυνομικό γκλοπ. Σύμφωνα με την ιατροδικαστική εξέταση, η ανήλικη, έφερε εκχυμώσεις και εκδορές στα άκρα και τον ώμο και κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις, που προκλήθηκαν είτε από αμβλύ όργανο, είτε μετά από πτώση με το οπίσθιο μέρος πάνω σε επιφάνεια. Η ιατροδικαστής περιμένει τα αποτελέσματα αξονικής τομογραφίας στην οποία έχει υποβληθεί η 16χρονη.

 

 

Διαβάστε ακόμα:

Χειροπέδες σε 21 Ιταλούς στο «Ελ. Βενιζέλος» – Ήρθαν για την αυριανή συγκέντρωση της Χρυσής Αυγής! 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This