Κώστας Λαγουβάρδος: «Ποιες περιοχές θα επηρεαστούν από την κακοκαιρία τύπου ”Π”»

Αναλυτικά όσα είπε ο διευθυντής ερευνών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr

Must Read

Μία κακοκαιρία «εξπρές» βρίσκεται προ των πυλών, η οποία θα συνοδεύεται από σημαντικές βροχοπτώσεις και καταιγίδες σε ορισμένα σημεία της χώρας. Το φαινόμενο τύπου «Π» αναμένεται να «χτυπήσει» από το απόγευμα της Παρασκευής στα βορειοδυτικά.

Όπως εξήγησε ο Κώστας Λαγουβάρδος, διευθυντής ερευνών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr, θα έχει «μια γρήγορη κίνηση», δηλαδή τα έντονα φαινόμενα θα έχουν σύντομη διάρκεια. Ο ίδιος χαρακτήρισε την επικείμενη κακοκαιρίας ως μια «τυπική φθινοπωρινή διαταραχή, που ωστόσο χρειάζεται την απαραίτητη προσοχή». Σημείωσε ωστόσο πως  κάποιες περιοχές θα είναι στο «κόκκινο». «Η Δυτική και Βορειοδυτική Ελλάδα, η Κέρκυρα και γενικότερα το Βόρειο Ιόνιο, η Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, η Ήπειρος και τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου», διευκρίνισε.

Η δύσκολη μέρα θα είναι το Σάββατο

Ο κ. Λαγουβάρδος έκανε σαφές πως η δύσκολη μέρα θα είναι το Σάββατο, όποτε και θα υπάρξουν ισχυροί νότιοι άνεμοι στο Αιγαίο έως και 8 μποφόρ, ενώ θα παρατηρηθεί και πτώση της θερμοκρασίας, ωστόσο θα παραμείνει πάνω από τα φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα. Σε σημεία της Ηπείρου και της Ανατολικής Μακεδονίας αναμένονται μεγάλα ύψη βροχής, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο.

Όσον αφορά την Αττική, με τα μέχρι τώρα δεδομένα, δεν φαίνεται ότι θα υπάρξουν ιδιαίτερα ισχυρές βροχοπτώσεις. Το μεσημέρι έως το απόγευμα του Σαββάτου θα υπάρξουν κάποια φαινόμενα, αλλά σε κάθε περίπτωση δεν θα επηρεαστεί σε μεγάλο βαθμό σε σχέση με τις προαναφερθείσες περιοχές.

Τέλος, εξήγησε πως ο καιρός ξεκινά να φτιάχνει και πάλι, αφού την Κυριακή θα υπάρξουν λίγες μόνο βροχές και η θερμοκρασία θα σημειώσει και πάλι μια μικρή άνοδο, ενώ την επόμενη εβδομάδα φαίνεται ότι δεν θα σημειωθούν καθόλου βροχοπτώσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This