400 κλήσεις δέχθηκε η Πυροσβεστική στην Αχαΐα – Εγκλωβισμοί πολιτών και πλημμύρες σε σπίτια και μαγαζιά

Αν τα φαινόμενα ήταν πιο έντονα, θα υπήρχε μεγαλύτερο πρόβλημα, λέει ο πρόεδρος των Πυροσβεστών δυτικής Ελλάδας

Must Read

Σε κατάσταση συναγερμού βρίσκεται από το πρωί σήμερα η Αχαΐα εξαιτίας μιας κακοκαιρίας που έφερε μαζί της βροχές και μεγάλο όγκο βροχής που δημιούργησε αρκετά προβλήματα.

Συνολικά 400 κλήσεις έλαβε σήμερα το Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος λόγω εκδήλωσης ισχυρών βροχοπτώσεων στην Περιφερειακή Ενότητα Αχαΐας.

Δείτε φωτογραφία από το κέντρο της Πάτρας:

(πηγή φωτογραφίας thebest.gr)

Επιπλέον, σύμφωνα με ανακοίνωση του Πυροσβεστικού Σώματος στην Π.Ε Αχαϊας, μέχρι στιγμής έχουν πραγματοποιηθεί:

• 33 αντλήσεις υδάτων.

• 6 κοπές δέντρων και

• 3 απομακρύνσεις ατόμων προς ασφαλή σημεία

Η Πυροσβεστική καλεί τους πολίτες, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και σε περίπτωση εκδήλωσης έκτακτων καιρικών φαινομένων να ακολουθούν πιστά τις υποδείξεις των αρμόδιων αρχών.

Όπως αναφέρει μιλώντας στο thebest.gr ο Πρόεδρος της Ένωσης Πυροσβεστών Δυτικής Ελλάδας και Ιονίων Νήσων, Βασίλης Φερτάκης «την πρώτη κλήση η Πυροσβεστική τη δέχθηκε στις 09:04. Η υπηρεσία δέχθηκε συνολικά 55 κλήσεις, τρεις από αυτές αφορούσαν σε εγκλωβισμούς ατόμων σε αυτοκίνητα».

Και προσθέτει:

«Τρία άτομα εγκλωβίστηκαν πίσω από το νοσοκομείο Άγιος Ανδρέας. Ήταν το πρώτο συμβάν στο οποίο επιχειρήσαμε, και εγώ ως αξιωματικός υπηρεσίας. Επίσης μέσα σε ένα αγροτικό όχημα τρία άτομα εγκλωβίστηκαν καθώς συσσωρεύτηκε μεγάλος όγκος νερού. Το όχημα ακινητοποιήθηκε ενώ το νερό έφτανε ως τη μέση της πόρτας. Ένα άτομο εγκλωβίστηκε στο Ρίο και ένα στοn Καστελόκαμπο.

Δεχθήκαμε επίσης έξι κλήσεις για κοπές δέντρων, δύο κλήσεις οδοστρώματος  και  33 κλήσεις για αντλήσεις υδάτων. Στις υπόλοιπες 11 περιπτώσεις έγινε απλή καταγραφή».

Όπως επισημαίνει ο κ. Φερτάκης, «οι κλήσεις που δέχθηκε η πυροσβεστική ήταν αρκετές. Έγιναν κάποιες αντλήσεις. Μπήκαν νερά σε σπίτια και καταστήματα, ισόγεια, γκαράζ, υπόγεια, όμως επειδή το φαινόμενο δεν είχε διάρκεια δεν χρειάστηκε σε όλες τις περιπτώσεις να γίνει άντληση. Εάν το φαινόμενο δεν εξασθενούσε σύντομα η κατάσταση θα ήταν διαφορετική, αν κρατούσε λίγα λεπτά ακόμα η βροχή το πρόβλημα θα ήταν τεράστιο. Οι αρμόδιοι πρέπει να μεριμνήσουν να γίνει κάτι γιατί ο χειμώνας είναι μπροστά μας και πρέπει να αποφύγουμε τα χειρότερα».

Στην Πάτρα οι δρόμοι μετατράπηκαν σε ποτάμια σε αρκετά σημεία μέσα σε λίγα λεπτά βροχής. Παράλληλα, πλημμύρισε το υπόγειο στο κτίριο του ΕΚΑΒ καθώς και καταστήματα.

Δείτε βίντεο:

Παράλληλα, έκλεισε η Παλαιά Εθνική Οδός με τους οδηγούς να εγκλωβίζονται στις λάσπες καθώς και η νέα εθνική οδός.

Μια γυναίκα παραλίγο να πνιγεί

Στιγμές που σίγουρα θα θέλει να ξεχάσει βίωσε νωρίτερα σήμερα το πρωί στην Πάτρα μια γυναίκα. Η ευρύτερη περιοχή έπεσε «θύμα» κακοκαιρίας που προκάλεσε πλημμύρες και άλλα προβλήματα σε αρκετά σημεία.

Η γυναίκα βρισκόταν με το αυτοκίνητό της κάτω από γέφυρα στο Ακταίο κοντά στο Ρίο.

Κάποια στιγμή είδε έναν χείμαρρο από νερά να έρχεται πάνω στο όχημά της και φοβήθηκε ότι θα πνιγεί. Ευτυχώς, την έσωσε ένας περαστικός.

Όπως περιέγραψε η ίδια για τον εφιάλτη που βίωσε,  οι πόρτες του αυτοκινήτου δεν άνοιγαν και τη στάθμη του νερού ανέβαινε επικίνδυνα.

«Έρχονται δύο τρία ρεύματα πάρα πολύ δυνατά. Οι από πίσω μου κάνανε σήμα με τα φώτα για να τα δω, αλλά εγώ δεν τα πρόσεξα γιατί είχε πολλή βροχή και θόρυβο. Με παρέσυρε το νερό και με πήγαινε γύρω γύρω. Το θέμα είναι ότι δεν άνοιγαν οι πόρτες μου και το νερό να ανεβαίνει. Πήγα να πνιγώ. Αν δεν ήταν ένας άνθρωπος να έρθει να με βγάλει, θα είχα πνιγεί κι εγώ και το σκυλί μου» είπε, μιλώντας στην ΕΡΤ.

Δείτε τις δηλώσεις της:

 

Εξαιτίας της κακοκαιρίας που «έδειξε τα δόντια της» στην Αχαΐα, η Παλαιά Εθνική Οδός Πατρών-Αθηνών χρειάστηκε να κλείσει μετά τα διόδια του Ελαιώνα καθώς γέμισε νερά και λάσπες και ήταν απροσπέλαστος.

Αρκετοί ήταν οι οδηγοί που εγκλωβίστηκαν μέσα στα οχήματά τους και χρειάστηκε να έρθει η Πυροσβεστική να τους βγάλει.

Δείτε επίσης:

Η μίνι κακοκαιρία… διέκοψε την κυκλοφορία σε νέα και παλαιά ε.ο. Αθηνών-Πατρών! Ακυρώσεις δρομολογίων του ΟΣΕ

Έρχεται κακοκαιρία «εξπρές»! Το έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ – Ποιες περιοχές θα επηρεαστούν

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This