Καθηγητής ΑΠΘ Καρακώστας: «Αισιόδοξο ότι η περιοχή δεν έχει δώσει ισχυρούς σεισμούς»

«Ο σεισμός έχει γίνει μεταξύ των χωριών Προκόπι και Βλαχιά»

Must Read

Αναφορά στον σεισμό, μεγέθους 5,2 Ρίχτερ, που σημειώθηκε νωρίτερα σήμερα το πρωί στην Εύβοια, έκανε ο καθηγητής σεισμολογίας του ΑΠΘ, Βασίλης Καρακώστας, ο οποίος χαρακτήρισε αισιόδοξο το γεγονός ότι η περιοχή δεν έχει δώσει ισχυρούς σεισμούς.

Ο καθηγητής εξήγησε πως το φαινόμενο βρίσκεται υπό παρακολούθηση, ενώ τόνισε πως αν υπάρχουν σπίτια τα οποία έχουν πάθει μικροζημιές, να αποφύγουν οι κάτοικοι να τα χρησιμοποιήσουν, μέχρι να ελεγχθούν από τους μηχανικούς.

«Ο σεισμός έχει γίνει μεταξύ των χωριών Προκόπι και Βλαχιά. Εκεί γίνονται σεισμοί. Είναι γνωστό ότι γίνονται σεισμοί. Δεν μπορώ να σας απαντήσω αν είναι κάποιο συγκεκριμένο ρήγμα που έχει δραστηριοποιηθεί, αλλά προφανώς για να γίνει ένας σεισμός αυτού του μεγέθους προέρχεται από κάποιο συγκεκριμένο ρήγμα το οποίο θα μας πάρει όμως κάποιο χρόνο για να το εντοπίσουμε ποιο ακριβώς είναι και αφού καταγράψουμε και κάποια μετασεισμική δραστηριότητα», σημείωσε και συνέχισε:

«Στην περιοχή αυτή, δεν είναι γνωστό να έχουν γίνει πολύ ισχυροί σεισμοί, άρα αυτό είναι το αισιόδοξο του θέματος. Όμως τα τελευταία δύο χρόνια στην Εύβοια, ξεκινώντας από τα Στύρα και προχωρώντας προς τα βόρεια μέχρι αυτή την περιοχή αλλά και λίγο βορειότερα που υπάρχει μία διακοπή βέβαια και συνεχίζει λίγο βορειότερα υπάρχει μία μικροσεισμική δραστηριότητα. Κάποιοι από τους σεισμούς αυτούς που έχουν γίνει εκεί, έχουν δημιουργήσει κάποια ανησυχία και στους κατοίκους αλλά και στα σπίτια έχουν δημιουργήσει κάποια μικρά προβλήματα. Έχουν γίνει κάποιοι αισθητοί μέχρι και στην Αθήνα, πιστεύω ο σημερινός έγινε αισθητός και εκεί και θα έλεγα ότι αυτή τη στιγμή δεν έχουμε να πούμε κάτι περισσότερο εκτός από το ότι παρακολουθούμε πολύ πολύ καλά τη δραστηριότητα εκεί».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This