Προ των πυλών η κακοκαιρία Ciaran – Πού θα χτυπήσει τις επόμενες ώρες

Τα ακραία καιρικά φαινόμενα θα διαρκέσουν έως και το μεσημέρι της Κυριακής

Must Read

Πλησιάζει στην Ελλάδα η κακοκαιρία Ciaran, που έχει πλήξει την Ευρώπη αφήνοντας νεκρούς και πολλές κατστροφές στο πέρασμά της. Τα ακραία καιρικά φαινόμενα θα διαρκέσουν έως και το μεσημέρι της Κυριακής.

 

Σύμφωνα με το επικαιροποιημένο δελτίο της ΕΜΥ, αναμέμονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες, που θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις και μεγάλη συχνότητα κεραυνών, αρχικά στα βορειοδυτικά, βαθμιαία στα υπόλοιπα δυτικά και βόρεια με επέκταση των φαινομένων στο ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα. Οι άνεμοι θα είναι ενισχυμένοι.

 

Η πορεία της κακοκαιρίας Ciaran – Πρόγνωση Meteo

Χαλαζοπτώσεις με πιθανότητα για χαλάζι σχετικά μεγάλου μεγέθους: Τις βραδινές ώρες της Παρασκευής 03/11 στα Βόρεια Επτάνησα και την Ήπειρο.

Το Σάββατο 04/11 σε περιοχές της Δυτικής και Βόρειας Ελλάδας, και σε νησιωτικά τμήματα του Βορειοανατολικού Αιγαίου.

Από τις απογευματινές ώρες στην περιοχή της Κέρκυρας-Παξών.

Από τις βραδινές ώρες στην Ήπειρο και κατά τηn διάρκεια της νύχτας στην δυτική Στερεά.
Σάββατο 4/11

Αύριο, Σάββατο αναμένονται επίσης ισχυρές βροχές και καταιγίδες:

Από τις πρωινές ώρες στο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά, τη δυτική Πελοπόννησο και τη δυτική Μακεδονία.

Από το μεσημέρι στην κεντρική Μακεδονία, την ανατολική Μακεδονία και την Θράκη καθώς και τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου και πιθανόν πρόσκαιρα τηn Θεσσαλία.
Tις βραδινές ώρες τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν στις περισσότερες περιοχές και θα περιοριστούν στη Θράκη, το βορειοανατολικό Αιγαίο, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

Κυριακή (5/11)

Την Κυριακή βροχές και καταιγίδες θα σημειωθούν:

Τις πρωινές ώρες στο ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα.

Οι περιοχές με θυελλώδεις άνεμους

Aπό το πρωί του Σαββάτου, οι νότιοι νοτιοδυτικοί άνεμοι θα ενισχυθούν σημαντικά στα ανατολικά, ακόμα και πάνω από τις ηπειρωτικές περιοχές της Ελλάδας, φθάνοντας τα 7 με 8 μποφόρ. Τοπικά στο κεντρικό και το βόρειο Αιγαίο προβλέπονται πρόσκαιρα εντάσεις έως και 9 μποφόρ.

 

Συναγερμός στον Πύργο: «Απομακρυνθείτε όσοι βρίσκεστε κοντά στον Αλφειό»

O δήμαρχος Πύργου, Παναγιώτης Αντωνακόπουλος, ενημέρωσε σήμερα τους κατοίκους των οικισμών που βρίσκονται δίπλα στον ποταμό Αλφειό να απομακρυνθούν.

Το έγγραφο της ενημέρωσης, το οποίο έχει κοινοποιηθεί και προς το Αστυνομικό Τμήμα Πύργου, αναφέρει: «Ο δήμαρχος Πύργου ενημερώνει τους κατοίκους των παραθαλάσσιων οικισμών και των παρόχθιων οικισμών πλησίον του ποταμού Αλφειού, καθώς και των κτηνοτρόφων με το ζωικό τους κεφάλαιο που δραστηριοποιούνται στην παραπάνω περιοχή να απομακρυνθούν προληπτικά από τις περιοχές (σε συγγενικά σπίτια κ.λπ.), διότι υπάρχει κίνδυνος εκδήλωσης ακραίων καιρικών φαινομένων και υπερχείλισης του ποταμού, προκειμένου να διασφαλιστεί η προσωπική ασφάλειά τους και να μην υπάρξουν απώλειες από τα πλημμυρικά φαινόμενα».

 

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This