Τσουνάμι πλειστηριασμών πνίγει την Αχαΐα – 220 κατοικίες στο σφυρί!

Μία σοβαρή υπόθεση που αφορά κυρίως την Πάτρα

Must Read

Μείζον θέμα με τις κύριες κατοικίες!

Η υπόθεση με την καταιγίδα πλειστηριασμών για περιουσίες έχει περικυκλώσει τον Νομό Αχαΐας. Από τους 360 πλειστηριασμούς στην Πάτρα και στις γύρω περιοχές οι 220 αφορούν κατοικίες, η υψηλότερη τιμή εκκίνησης πλειστηριασμού αφορά το ακίνητο όπου στεγάζεται το Ολύμπιον Θεραπευτήριο. Ημερομηνία δε διεξαγωγής ορίστηκε η 20ή Δεκεμβρίου και τιμή εκκίνησης τα 5.936.000€…

Σύμφωνα με στοιχεία από την «Πελοπόννησο» και με πηγή το eauction.gr, η συντριπτική πλειοψηφία των ακινήτων εκτείνεται στην ακτογραμμή της Αχαΐας και κατά κύριο λόγο στην πόλη της Πάτρας. Η χαμηλότερη μάλιστα τιμή στην οποία προσφέρεται ακίνητο στην Αχαΐα είναι μία αποθήκη μόλις 5 τ.μ. στην Αλεξάνδρου Υψηλάντου στην Πάτρα με τιμή εκκίνησης της διαδικασίας τα 600 ευρώ.

Στον αντίποδα, η υψηλότερη τιμή εκκίνησης πλειστηριασμού αφορά το ακίνητο που στεγάζεται το Ολύμπιον Θεραπευτήριο, το οποίο αποτελείται από δύο κτίρια 11.067,38 τ.μ. σε οικόπεδο 13.448,98 τ.μ. στην οδό Μειλίχου. Από την πλευρά του Θεραπευτηρίου ζητήθηκε η διευθέτηση του ζητήματος εξωδικαστικώς, αλλά η πλευρά του fund δεν δείχνει προθυμία συνεργασίας.

Αλλες περιπτώσεις που ξεχωρίζουν, αφορούν κτίρια που στεγάζονται εμπορικά καταστήματα Συγκεκριμένα, την Τετάρτη 8 Νοεμβρίου βγαίνει σε πλειστηριασμό ένα διώροφο διατηρητέο κτίριο καταστημάτων στη συμβολή των οδών Μαιζώνος και Αγίου Νικολάου με τιμή εκκίνησης 2.641.280,6€, ενώ στις 13 Δεκεμβρίου θα γίνει η ίδια διαδικασία για κτίριο που στεγάζεται κατάστημα 1.061,12 τμ στην οδό Ερμού ανάμεσα στη Ρήγα Φεραίου και την Μαιζώνος με αρχική τιμή προσφοράς τα 1.579.027€. Ακόμη, στις 9 Νοεμβρίου θα ξεκινήσει η διαδικασία και για το ημιτελές τριώροφο επαγγελματικό κτίριο 5470,24 τ.μ. στις οδούς Κορίνθου, Σωσιπάτρου και Μαιζώνος με τιμή εκκίνησης τα 1.928.000€.

Από κει και έπειτα, οι 220 πλειστηριασμοί κατοικιών ξεκινούν με χαμηλότερη τιμή τα 5.000 ευρώ για ένα σπίτι στη Ροδοδάφνη Αιγίου, ενώ αναμένεται να γίνουν πλειστηριασμοί με τιμή εκκίνησης το μισό εκατ. ευρώ για σπίτια που βρίσκονται στις περιοχές του Αγίου Βασιλείου, του Κάτω Καστριτσίου και της Λακκόπετρας. Στην γεωγραφική κατανομή των πλειστηριασμών, στον Δήμο Ερυμάνθου βρίσκεται οικόπεδο στα Λακκώματα, στον Δήμο Δυτικής Αχαΐας 57 περιπτώσεις ακινήτων, με αρκετά διαμερίσματα στην Κάτω Αχαΐα, ενώ στον Δήμο Αιγιάλειας υπάρχουν 53 περιπτώσεις. Εκεί βγαίνουν σε πλειστηριασμό αρκετές περιπτώσεις μονοκατοικιών και διαμερισμάτων. Επτά περιπτώσεις αναμένονται στον Δήμο Καλαβρύτων και μία στο Δήμο Ερυμάνθου.

Ολα τα υπόλοιπα ακίνητα βρίσκονται εντός των ορίων του Δήμου Πατρέων, με πολλές περιπτώσεις διαμερισμάτων και κατοικιών. Αυτό που δεν γίνεται γνωστό είναι αν και ποιες από αυτές τις περιπτώσεις ανήκουν στην κατηγορία της πρώτης/κύριας κατοικίας. Εφόσον υπάρχουν τέτοιες περιπτώσεις, τότε θεωρείται δεδομένο ότι θα σημειωθούν αντιδράσεις από την τοπική κοινωνία, αλλά και οργανώσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This