Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους ο γυμναστής του Ασπροπύργου που παρενοχλούσε σεξουαλικά μαθητές

Τι ανέφερε στην απολογία του - Οι σοκαριστικές αποκαλύψεις των γονέων

Must Read

Αέρα ελευθερίας αναπνέει ο γυμναστής από τον Ασπρόπυργο ο οποίος κατηγορήθηκε ότι παρενοχλούσε σεξουαλικά μαθητές του 6ου δημοτικού σχολείου στο οποίο υπηρετούσε ως εκπαιδευτικός!

Ο 30χρονος οδηγήθηκε νωρίτερα σήμερα μπροστά στον ανακριτή προκειμένου να απολογηθεί για τις φρικιαστικές πράξεις που του καταλογίζονται.

Σύμφωνα με πληροφορίες κατά τη διάρκεια της απολογίας του αρνήθηκε τις κατηγορίες.

Μάλιστα, έκανε λόγο για προσπάθεια των γονέων να τον διώξουν από το σχολείο.

Στον γυμναστή επιβλήθηκαν δύο περιοριστικοί όροι και συγκεκριμένα της εμφάνισης σε αστυνομικό τμήμα και της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα.

Δείτε βίντεο:

Το κουβάρι της ανατριχιαστικής υπόθεσης άρχισε να ξετυλίγεται την περασμένη εβδομάδα, όταν έντρομοι γονείς δέχτηκαν παράπονα από τα παιδιά τους, σύμφωνα με τα οποία ο γυμναστής τα…γαργαλάει και προχωρά σε περίεργες κινήσεις στα σωματάκια τους.

Εξαγριωμένοι γονείς πέρασαν το κατώφλι του σχολείου, με σκοπό να ζητήσουν εξηγήσεις από την διοίκηση. Σύμφωνα με όσα καταγγέλλουν, ο γυμναστής φέρεται να έχει «πειράξει» περισσότερους από 50 μαθητές, ωστόσο, ο ίδιος κάνει λόγο για ένα απλό «γαργάλημα». Σύμφωνα πάντα με τις καταγγελίες, ο εκπαιδευτικός φέρεται να έχει ζητήσει από μικρά κορίτσια να καθίσουν στα πόδια του, σηκώνοντας ακόμη και την μπλούζα μιας εξ’ αυτών.

Συγκεκριμένα, σε μία περίπτωση, η μητέρα μαθήτριας υποστήριξε πως ο γυμναστής είχε ανεβάσει το μπλουζάκι της 8χρονης με πρόφαση να δει σε ποιο σημείο έχει…γρατζουνιστεί, χωρίς όπως είπε το παιδί, να έχει γρατζουνιά. Σε άλλη περίπτωση, μαθητής της Β Δημοτικού και παιδί της ΣΤ Δημοτικού κατήγγειλαν ότι ο συγκεκριμένος δάσκαλος συχνά προβαίνει σε θωπείες-χαϊδέματα στα παιδιά. Ακόμη, έχει καταγραφεί και περίπτωση που αγοράκι ηλικίας 11 ετών είπε στη μητέρα του πως ο καθηγητής έγραψε στον πίνακα της τάξης εκφράσεις προσβλητικές για το παιδί, όπως «είσαι γκέουλας», ενώ λεκτικά του είχε πει «είσαι ανώμαλος».

«Πήγαμε χθες στο σχολείο να τον ψάξουμε, στην αρχή το αρνήθηκε»

Πατέρας μαθήτριας του εν λόγω δημοτικού, μίλησε νωρίτερα σήμερα το πρωί σε τηλεοπτική εκπομπή, κάνοντας σαφές πως χθες έγινε η σχετική καταγγελία στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής. «Η κόρη μου μου έκανε παράπονα ότι την γαργαλούσε. Από όσο είμαι σε θέση να γνωρίζω, πρόκειται για περισσότερα από 50 παιδιά. Έγινε μία συγκέντρωση στο Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων. Άλλοι γονείς είπαν περισσότερα πράγματα. Χθες πήγαμε στο σχολείο, τον ψάξαμε. Ο κύριος το αρνήθηκε εκείνη την στιγμή, αλλά γνωρίζω πως τελικά το παραδέχτηκε. Η διεύθυνση μας ενημέρωσε ότι είναι ένας περίεργος άνδρας και μάλιστα του είχαν γίνει συστάσεις, αλλά εκείνος συνέχιζε τα δικά του», είπε ο πατέρας της μαθήτριας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο γυμναστής συνελήφθη χθες το πρωί και κατηγορείται για Προσβολή Γενετήσιας Αξιοπρέπειας κατ’ εξακολούθηση, την ώρα που στις Αρχές έχουν ήδη δοθεί ένορκες καταθέσεις από συνολικά εννέα γονείς μαθητών που κάνουν λόγο για περιστατικά παρενόχλησης. Παράλληλα, τα όσα γνωρίζει σχετικά κατέθεσε και ο διευθυντής του σχολείου.

Μετά τη σύλληψη του, ο κατηγορούμενος προσκόμισε γνωμάτευση με την οποία δηλώνει ότι έχει αναπηρία 67% συνέπεια διαταραχής Asperger. Ενημερώθηκε ο Εισαγγελέας Ποινικής Δίωξης ο οποίος διέταξε να μεταχθεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών. Σήμερα, ο 30χρονος γυμναστής πρόκειται να βρεθεί ενώπιον του ανακριτή.

Οι σοκαριστικές αποκαλύψεις των γονέων

Η κυρία Έλενα, μητέρα παιδιού του δημοτικού, μίλησε σε τηλεοπτική εκπομπη, για τον δάσκαλο φυσικής αγωγής. «Μου έκανε παράπονα η κόρη μου ότι δεν κάνει γυμναστική στο σχολείο, και ότι τους βάζει τιμωρία αν δεν κάνουν μία άσκηση σωστά, τους βάζει μέσα στην τάξη να γαργαλιούνται μεταξύ τους, και συμμετέχει και ο ίδιος στο γαργαλητό των παιδιών. Αυτό μου δήλωσε το παιδί και ενημέρωσα και τον διευθυντή», είπε αρχικά και συνέχισε:

«Έναν μήνα τώρα έχει γίνει και παρατήρηση από τον διευθυντή, ο οποίος είπε ότι τον βλέπει περίεργο αλλά δεν έκανε τίποτα να μην φτάσουμε σε αυτό το σημείο. Έβλεπε τι έκανε ο καθηγητής αλλά δεν έκανε τίποτα. Στο δικό μου παιδί δεν ζήτησε κάτι, ούτε ασέλγησε πάνω του, αλλά έχω ακούσει 2 περιστατικά σε ένα παιδί ζήτησε να κάτσει στα πόδια του, και σε ένα άλλο όταν έκατσε στα πόδια του, του τράβηξε τη μπλούζα προς τα κάτω δήθεν για να δει μία γρατζουνιά. Είναι νέος δάσκαλος, πέρσι είχαν δασκάλα».

Στην συνέχεια η ίδια είπε πως είχαν μία συνέλευση με τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων και εκεί άκουσε ότι ο καθηγητής αυτός κάνει αυτές τις χειρονομίες στα παιδιά. «Μετά ρώτησα το παιδί μου τι κάνουν στη γυμναστική, και μου είπε ότι την γαργαλάει στη μασχάλη και στην κοιλιά της. Περιμένω την απολογία του για να δω τι θα αποφασίσει η δικαιοσύνη για εκείνον», κατέληξε η μητέρα.

 

«Είχαμε πολλά παράπονα πως τα γαργαλούσε και τα έβαζε μέσα στην τάξη με λιακάδα και δεν τα άφηνε να βγουν έξω», είπε ένας πατέρας στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1. Όπως είπε, μόλις χθες γνώρισε τον γυμναστή, ο οποίος και του αρνήθηκε τις κατηγορίες. «Υπάρχουν κι άλλοι που έχουν κάνει καταγγελία στην αστυνομία, αλλά δεν είναι επίσημο», σημείωσε. Παράλληλα, μία μητέρα τεσσάρων παιδιών που φοιτούν στο ίδιο σχολείο, τρία εκ των οποίων έχουν τον εν λόγω γυμναστή, ρώτησε χθες τα παιδιά της αν ισχύουν τα όσα βγήκαν στη δημοσιότητα και εκείνα της απάντησαν θετικά. «Όταν βγήκαν στη δημοσιότητα έπιασα τα παιδιά μου και τα ρώτησα τι ακριβώς γίνεται στην τάξη στη γυμναστική. Οι δύο μου είπαν πως τους γαργαλάει και ο τρίτος μου είπε πως ‘εμένα με γαργαλάει στην κοιλιά και ήθελε να μου πιάσει τα γεννητικά όργανα κι εγώ δεν τον άφησα’», είπε χαρακτηριστικά η γυναίκα.

 

Η ίδια πάντως, δεν πήγε στην Αστυνομία, αλλά στον Σύλλογο Γονέων και τον διευθυντή του σχολείου. «Στο σχολείο δεν είχαν καταλάβει τίποτα, γιατί τους είχε μέσα στην αίθουσα να κάνουν γυμναστική, δεν έκαναν έξω και τους έβαζε να γαργαλιούνται μεταξύ τους», είπε. «Κατέβασε την μπλούζα της 8χρονης κόρης μου ψάχνοντας για γρατζουνιά που δεν υπήρχε». Παράλληλα άλλος γονέας -από τους βασικούς καταγγέλλοντες- είπε ότι την ώρα του διαλείμματος ο γυμναστής ζήτησε από την 8χρονη κόρη του να καθίσει στα γόνατά του και κατέβασε την μπλούζα της «από πάνω προς τα κάτω για να δει μια γρατζουνιά, που δεν υπήρχε».

 

Στην άσκηση ποινικής δίωξης με την κατηγορία της κατάχρησης ανηλίκων σε ασέλγεια κατά συρροή, προχώρησε χθες η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών σε βάρος του 30χρονου γυμναστή δημοτικού σχολείου. Η υπόθεση ανατέθηκε σε τακτικό ανακριτή ενώπιον του οποίου θα κληθεί να απολογηθεί ο κατηγορούμενος. Μάλιστα, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, ο κατηγορούμενος προσκόμισε γνωμάτευση με την οποία δηλώνει ότι έχει αναπηρία 67% συνέπεια διαταραχής Asperger. Οι αστυνομικοί έλαβαν συνολικά 8 μαρτυρικές καταθέσεις.

 

Δείτε ακόμα:

Η στιγμή της σύλληψης του γυμναστή που παρενοχλούσε σεξουαλικά μαθητές – Οργή των γονέων
 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This