Υπόθεση 23χρονης Φαίης: «Αν άνοιγαν τα στόματα και γίνονταν γρήγορα οι ενέργειες, θα ζούσε!»

«Μια σορός τυλιγμένη σε κουβέρτα δε θα μπορούσε να είναι τυχαία εκεί»

Must Read

Δεν χωράει ανθρώπινος νους την φρίκη που βίωνε η 23χρονη Φαίη Μπακογιώργου, στα χέρια της αδερφής, της μητέρας και της σπιτονοικοκυράς της, στην Κυψέλη, με τα στοιχεία που έρχονται στο φως για το έγκλημα, να προκαλούν οργή και αποτροπιασμό. Ξυλοδαρμοί, πορνεία και επαιτεία ήταν μερικά από τα στοιχεία που συνέθεταν το σκηνικό της φρίκης, ενώ οι τρεις γυναίκες ανάγκαζαν την 23χρονη να πέφτει στις ρόδες εν κινήσει αυτοκινήτων για να διεκδικούν αποζημιώσεις.

Από την πλευρά του, ο πατέρας της Φαίης έκανε λόγο συνεχώς για εγκληματική ενέργεια και ζητούσε δικαίωση. Υπέβαλε μήνυση και έτσι ακολούθησαν οι έρευνες, που έφεραν στο «φως» τις προθανάτιες κακώσεις στην σορό της κοπέλας. «Το παιδί μου, πλέον όπου κι αν είναι όπως κι αν είναι, θα είναι ήρεμο και ήσυχο. Για αυτό πάλεψα δύο χρόνια, για αυτό σωριάστηκα κάτω. Τώρα ήρθε η δικαίωση», είπε ο πατέρας της.

Η 57χρονη σπιτονοικοκυρά, που ελέγχεται για τον θάνατο και άλλης γυναίκας που φιλοξενούσε, φέρεται να ήταν η μαστροπός της Φαίης. Την εξέδιδε για να παίρνει χρήματα και την ξυλοκοπούσε καθημερινά, την ώρα που μητέρα και η αδελφή της, αμέτοχες, έβλεπαν εκείνη και τα παιδιά της να υποφέρουν. Ακόμη και τα τρία ανήλικα παιδιά της δέχονταν καθημερινά χτυπήματα και λίγο αργότερα, με εισαγγελική εντολή, δόθηκαν σε ανάδοχες οικογένειες, ενώ τον Αύγουστο του 2021, δύο μήνες δηλαδή πριν βρεθεί νεκρή, είχε αποβάλλει βιαίως το παιδί που κυοφορούσε από τα χτυπήματα που δεχόταν στην κοιλιά.

«Όταν εντοπίστηκε η Φαίη, 8 Οκτωβρίου του 2021 ως γυναίκα αγνώστων στοιχείων, δεν κυοφορούσε. Δεν μπορώ να πάρω θέση πόσο μηνών έγκυος ήταν το προηγούμενο διάστημα», είπε η δικηγόρος Βούλα Δημητριάδου, συμπληρώνοντας: «Όταν προσήλθε στις 18 Αυγούστου του 2021 στο νοσοκομείο, είχε μια κάκωση σοβαρή, που χαρακτηρίζεται βαριά σωματική βλάβη, στον αριστερό της ώμο. Αποφεύχθει να γίνει ο ακτινολογικός έλεγχος γιατί ήταν έγκυος. Δεν είμαι σε θέση να γνωρίζω αν ήταν 2, 3 ή 5 μηνών».

«Αν άνοιγαν τα στόματα, θα ζούσε»

Σύμφωνα με την κυρία Δημητριάδου, δεν ήταν η πρώτη φορά που η 23χρονη κατέληγε στο νοσοκομείο χτυπημένη. «Όταν υπάρχει μια συγκεκριμένη απόδοση κατηγορίας για διακοπή κυήσεως και η ΓΑΔΑ από την έρευνα μπορεί να έχει σχετική πληροφόρηση. Αν γίνονταν ενέργειες εγκαίρως η Φαίη σήμερα θα ζούσε», είπε και αποκάλυψε:

«Η Κοινωνική Υπηρεσία είχε επισκεφτεί το σπίτι της 57χρονης (σ.σ. σπιτονοικοκυράς) όπου διέμεναν όλες οι κυρίες αυτές. Εφόσον έγιναν οι καταγγελίες και μετά (…), η 57χρονη είχε ετοιμάσει αποσκευές και ήθελε δήθεν να φύγει. Για αυτό το κορίτσι (σ.σ. την Φαίη) δεν υπήρξε καμία μέριμνα. Σίγουρα αν γίνονταν έτσι όπως έπρεπε να γίνουν τα πράγματα, η Φαίη θα ζούσε».

«Μια σορός τυλιγμένη σε κουβέρτα δε θα μπορούσε να είναι τυχαία εκεί»

Από την πλευρά του, ο Χάρης Βεραμόν, ιδιωτικός ερευνητής που ασχολήθηκε με την υπόθεση, έκανε λόγο για ασυνεννοησία μεταξύ των υπηρεσιών του κράτους. «Δεν κινήθηκαν οι διαδικασίες οι υπηρεσίες δε συνεννοούνται σωστά μεταξύ τους και δεν υπάρχει ροή ώστε να μπορεί το σύστημα να λειτουργήσει σωστά. Γίνεται ένα τεράστιο μπέρδεμα», σημείωσε και τόνισε πως από την πρώτη στιγμή που ασχολήθηκε με την υπόθεση, τα στοιχεία «έδειχναν» εγκληματική ενέργεια.

«Μια σορός τυλιγμένη σε κουβέρτα δε θα μπορούσε να είναι τυχαία στο συγκεκριμένο σημείο», συμπλήρωσε, υπογραμμίζοντας πως δεν αποκλείεται να εμπλέκεται και άλλος άνθρωπος για την μεταφορά της σορού στο σημείο που βρέθηκε. «Μια εκτίμηση, πιθανότατα είναι ένας άνθρωπος ακόμα ο οποίος σίγουρα έχει συμβάλει σε όλο αυτό, έχει βοηθήσει να μεταφερθεί η σορός. Δε θα μπορούσε ένα άτομο να το κάνει αυτό», εκτίμησε.

Οι τρεις κατηγορούμενες, μητέρα, αδερφή και σπιτονοικοκυρά, ζήτησαν και έλαβαν προθεσμία να απολογηθούν την ερχόμενη Δευτέρα. Και οι τρεις αρνούνται όλα όσα τους καταλογίζονται. Δηλώνουν άγνοια για τους ξυλοδαρμούς και τις απειλές και αρνούνται κάθε ανάμειξη στη δολοφονία της Φαίης.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This