«Ναι» στην κατασκευή του μετρό στα Εξάρχεια λέει μερίδα κατοίκων και επαγγελματιών

«Δεν είμαστε αυτόνομο γαλατικό χωριό» αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους

Must Read

Την θετική τους άποψη εκφράζουν ορισμένοι κάτοικοι και επαγγελματίες των Εξαρχείων σχετικά με την κατασκευή σταθμού του μετρό που πρόκειται να γίνει στην πλατεία της περιοχής.

Το ζήτημα του μετρό στα Εξάρχεια έχει ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων από μια μεγάλη μερίδα πολιτών που εναντιώνονται στο κόψιμο των δέντρων που θα γίνει.

Ωστόσο, ο Σύλλογος Κατοίκων και Επαγγελματικών «Εξάρχεια» εκφράζει μια τελείως διαφορετική άποψη υπέρ της κατασκευής του μετρό τονίζοντας σε όσους εναντιώνονται πως «τα Εξάρχεια είναι μια αθηναϊκή γειτονιά, δεν είμαστε ένα αυτόνομο γαλατικό χωριό» και πως το μετρό θα αναβαθμίσει την γειτονιά.

Ολόκληρη η ανακοίνωση του Συλλόγου:

«Με αφορμή τα γεγονότα των τελευταίων ημερών που αφορούν τις αντιδράσεις για την κατασκευή του σταθμού μετρό στην Πλατεία Εξαρχείων, ο Σύλλογος Κατοίκων και Επαγγελματιών Εξαρχείων “ΤΑ ΕΞΑΡΧΕΙΑ”, αλλά και ατομικά ως κάτοικοι της περιοχής, επιθυμούμε να επισημάνουμε τα εξής:

Τα Εξάρχεια είναι μια αθηναϊκή γειτονιά και όχι ένα “αυτόνομο γαλατικό χωριό”. Συνεπώς, η παρεμπόδιση της υλοποίησης του έργου και τα προσκόμματα που τίθενται με μεθόδους ως επί το πλείστον απολύτως απαράδεκτες (λιθοβολισμός εργαζομένων) μας βρίσκουν εντελώς αντίθετους. Οι διαμαρτυρίες σχετικά με την τύχη των δέντρων της πλατείας είναι προφάσεις εν αμαρτίαις. Άλλωστε η κατασκευάστρια εταιρεία έχει επανειλημμένα ενημερώσει για τις ενέργειες που αφορούν τη μεταφορά τους. Επιδίωξη των διαμαρτυρομένων είναι στην πραγματικότητα η ματαίωση ή η καθυστέρηση του έργου.

 Οι κάτοικοι των Εξαρχείων, καθηλωμένοι σε χρόνια σιωπή και βαλλόμενοι από διάφορους χώρους, αποφάσισαν με αυτό το κείμενο να πουν δημόσια και ξεκάθαρα ότι συντάσσονται με την κατασκευή ενός έργου που θα συμβάλει στην αναβάθμιση της ζωής όχι μόνο των κατοίκων και των εργαζομένων της περιοχής αλλά και όλης της Αθήνας.

Είναι καιρός το παραδοσιακό πρόσωπο της αμφισβήτησης να ξεσκονίσει τα συνθήματά του (“Τα Εξάρχεια έχουν ιστορία. Έξω το μετρό από την πλατεία”) και να υιοθετήσει νέα που να ανταποκρίνονται στις ανάγκες του σήμερα». 

Πριν λίγες μέρες απορρίφθηκαν από το Συμβούλιο της Επικρατείας οι αιτήσεις κατοίκων της περιοχής να ανασταλούν προσωρινά οι εργασίες για την κατασκευή του μετρό λόγω δημοσίου συμφέροντος. Το αιτιολογικό της απόφασης είναι ότι οι περιβαλλοντικές επιπτώσεις που επικαλούνται οι κάτοικοι είναι προσωρινές και αναστρέψιμες καθώς μπορούν να μεταφυτευτούν και να αναπληρωθούν τα δέντρα που θα κοπούν.

Δείτε επίσης:

Ένταση στα Εξάρχεια: Προσαγωγές τεσσάρων διαδηλωτών – Κάλεσμα σε νέα πορεία κατά της κοπής δέντρων

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This