Ένταση στα Εξάρχεια: Προσαγωγές τεσσάρων διαδηλωτών – Κάλεσμα σε νέα πορεία κατά της κοπής δέντρων

«Η Ελληνικό Μετρό συνεχίζει να παρανομεί με την προστασία της Αστυνομίας και τις πλάτες της ασύδοτης κυβέρνησης», καταγγέλλει η συνέλευση «Όχι Μετρό στην Πλατεία Εξαρχείων»

Must Read

Μέρα μπαίνει μέρα βγαίνει οι αναταραχές με επίκεντρο την πλατεία Εξαρχείων και με αφορμή την κοπή δέντρων στο πλαίσιο των εργασιών για την κατασκευή νέου σταθμού του μετρό, συνεχίζονται ακάθεκτες.

Σήμερα το πρωί, μάλιστα, η ΕΛ.ΑΣ. προχώρησε σε τέσσερις προσαγωγές διαδηλωτών, αν και, λίγο αργότερα, όλοι τους αφέθηκαν ελεύθεροι χωρίς να τους απαγγελθούν κατηγορίες. Μέσα στην εβδομάδα, εξάλλου, έχουν πραγματοποιηθεί μαζικές πορείες από την οδό Καλλιδρομίου προς την πλατεία, με μικροεντάσεις πάνω και γύρω από αυτήν.

Πολίτες των Εξαρχείων, πάντως, αύριο, Σάββατο 11/11, καλούν σε νέο «ραντεβού» στην Πλατεία Εξαρχείων, στη 1.30 το μεσημέρι, με στόχο να διαμαρτυρηθούν εκ νέου για το πετσόκομμα του πρασίνου στην πλατεία τους. Ειδικότερα, όπως καταγγέλλει η συνέλευση «Όχι Μετρό στην Πλατεία Εξαρχείων», η Ελληνικό Μετρό συνεχίζει να παρανομεί με την προστασία της Αστυνομίας και τις πλάτες της ασύδοτης κυβέρνησης.

Ολόκληρη η ανακοίνωση της συνέλευσης:

«Τις τελευταίες 5 ημέρες συντελείται ένα έγκλημα στην πλατεία Εξαρχείων. Η “ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΕΤΡΟ”, ο δήμος Αθηναίων και η κυβέρνηση το ονομάζουν “πρόδρομες εργασίες για την κατασκευή σταθμού μετρό στην πλ. Εξαρχείων”. Εμείς το ονομάζουμε καταστροφή μια πλατείας και καταπάτηση κάθε έννοιας δημοκρατίας.

Σε ένα εσκεμμένα δαιδαλώδες νομικό χάος, όπου η ελληνική κυβέρνηση έχει παραδώσει στην ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΕΤΡΟ όποιον χώρο ήθελε για δημιουργία εργοταξίου, εξαιρώντας την μάλιστα από τα όσα ισχύουν νομικά για όλα τα δημόσια έργα και θέτοντάς τη σε ειδικό νομικό καθεστώς,

Σε μια δημοτική αρχή που τολμά να βγάζει γλώσσα στους δημότες της την ίδια στιγμή που υπογράφει μνημόνια συνεργασίας, βαρώντας προσοχή σε μεγαλοεργολάβους,

Σε μια κυβέρνηση που με το πρόσχημα της κατασκευής ενός σταθμού μετρό άνοιξε πόλεμο με μια ολόκληρη γειτονιά, διασύροντάς την και στέλνοντας ένστολους κρατικούς δολοφόνους να την πατάξουν.

Απαντάμε με τις φωνές και τα σώματά μας!

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΞΑΡΧΕΙΩΝ
ΤΑ ΔΕΝΤΡΑ ΘΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ
ΤΑ ΕΞΑΡΧΕΙΑ ΘΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΓΕΙΤΟΝΙΑ

Ραντεβού στον δρόμο για ακόμα μια φορά το Σάββατο, 11 Νοέμβρη, 1.30μ.μ., στην πλατεία Εξαρχείων».

  • Δείτε σχετικό ρεπορτάζ:

 

Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This