«Χωματόδρομος» η Αθηνών-Κορίνθου, βούλιαξε στη λάσπη η Κινέτα – Βιβλική η καταστροφή (video-σοκ από drone)

Must Read

Ο φόβος πολλών κατοίκων της Κινέτας μετά τη φονική πυρκαγιά το καλοκαίρι του 2018 επιβεβαιώθηκε. Η κακοκαιρία που έπληξε χθες όλο το βράδυ την περιοχή προκάλεσε τεράστιες υλικές ζημιές.

Οι δρόμοι μετατράπηκαν σε χωματόδρομοι, δέντρα έπεσαν, οι κάτοικοι εγκλωβίστηκαν. Το ρεύμα της Πίκας υπερχείλισε με αποτέλεσμα το νερό να συσσωρεύσει φερτά υλικά τα οποία και οδηγήθηκαν στην εθνική οδός Αθηνών-Κορίνθου. Τα μπάζα αυτά απλώθηκαν σε μήκος 8 χιλιομέτρων.

Δείτε επίσης: Γηρυόνης: Πνίγηκε η Αττική, καθίζηση η Χαμοστέρνας, «βούλιαξαν» Κινέτα, Κατερίνη (video)

Αν και η κακοκαιρία έπληξε όλη την Αττική, στα Μέγαρα και στην Κινέτα εντοπίζεται το μεγαλύτερο πρόβλημα, όπου οι πυροσβέστες κλήθηκαν για περισσότερες από 50 αντλήσεις υδάτων, καθώς σπίτια πλημμύρισαν, ενώ τα σχολεία σήμερα παρέμειναν κλειστά.

Σύμφωνα με το korinthostv.gr αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία στο ρεύμα προς Αθήνα στο τμήμα Ελευσίνα-Κόρινθος, καθώς απομακρύνθηκαν νερά και φερτά υλικά από τις γειτνιάζουσες στον αυτοκινητόδρομο καμένες πλαγιές των Γερανείων. Οι εικόνες αποκαλύπτουν πως οι δρόμοι έχουν μετατραπεί σε «απέραντα χωμάτινα ποτάμια».

Ουρές χιλιομέτρων έχουν σχηματιστεί από οχήματα στην Εθνική Οδό Αθηνών-Κορίνθου στο ρεύμα προς Κόρινθο, ενώ συνεργεία της Ολυμπίας Οδού και των υπεργολάβων προσπαθούν να αποκαταστήσουν τη μία τουλάχιστον λωρίδα.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία προέβη στον απεγκλωβισμό ενός ζευγαριού στους Αγίους Θεοδώρους και μιας ηλικιωμένης γυναίκας στην Κινέτα. Μάλιστα, με εντολή του περιφερειάρχη Αττικής, Γιώργου Πατούλη έχουν μεταβεί στην περιοχή δύο συνεργεία της Περιφέρειας για την καταγραφή των ζημιών στις επιχειρήσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες τις τελευταίες ώρες αγνοείται ένας 44χρονος που την στιγμή της κακοκαιρίας κινούνταν με το όχημα του στην Κινέτα. Οι αρχές διεξάγουν έρευνα για τον εντοπισμό του.

Δείτε επίσης: Εικόνες Αποκάλυψης στην Κινέτα: «Βοήθεια, πνιγόμαστε» (video)

Στην Κινέτα ο καθηγητής, Ευθύμης Λέκκας για αυτοψία

Στην Κινέττα μεταβαίνει ο καθηγητής Δυναμικής Τεκτονικής Εφαρμοσμένης Γεωλογίας & Διαχείρισης Φυσικών Καταστροφών Ευθύμης Λέκκας με το Δρ. Μιχάλη Διακάκη και τη Ναυσικά – Ιωάννα Σπύρου, προκειμένου να πραγματοποιήσουν αυτοψία.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση «σκοπός της αυτοψίας από την επιστημονική ομάδα του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών είναι η καταγραφή επιπτώσεων, η διερεύνηση των αιτιών των καταστροφικών γεγονότων και η σύνταξη προτάσεων προς την Πολιτεία για τη μείωση της διακινδύνευσης από παρόμοια μελλοντικά γεγονότα στην περιοχή».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This