Μέσα στα όρια… αναφλεξιμότητας η Αθήνα – Ο τριπλός παράγοντας του Δεκεμβρίου που την μετατρέπει σε «πυριτιδαποθήκη»!

Με ποδοσφαιρικό «ντέρμπι αιωνίων», επέτειο δολοφονίας Γρηγορόπουλου και επίσκεψη Ερντογάν διαδοχικά; Καλά ξεμπερδέματα!

Must Read

Ας ξεκινήσουμε παραθέτοντας τα δεδομένα:

  • Στις 5 Δεκεμβρίου, έχει προγραμματιστεί να διεξαχθεί στο γήπεδο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας, ο ποδοσφαιρικός αγώνας Κυπέλλου ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό για τη φάση των «16». Αναμέτρηση των «αιωνίων» αντιπάλων δηλαδή, που πάντα προκαλεί… κόκκινο συναγερμό στις Αρχές και μεγάλη αστυνομική κινητοποίηση λόγω του φόβου των επεισοδίων. Που πολλές φορές γίνονται κιόλας.
  • Στις 6 Δεκεμβρίου, είναι η επέτειος της εν ψυχρώ δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, ο οποίος έπεσε νεκρός το 2008 από το όπλο του τότε ειδικού φρουρού Επαμεινώνδα Κορκονέα στα Εξάρχεια. Από εκείνη τη μέρα, κάθε χρόνο γίνονται πορείες στη μνήμη του αδικοχαμένου παιδιού και δυστυχώς δεν λείπουν οι ταραχές και τα επεισόδια, που αμαυρώνουν το λόγο για τον οποίο τιμάται η επέτειος αυτή. Αστυνομικοί, ταραξίες και μολότοφ, είναι ένα σκηνικό που επαναλαμβάνεται σχεδόν κάθε χρόνο.
  • Στις 7 Δεκεμβρίου, θα έρθει στην Αθήνα ο Ταγίπ Ερντογάν για το Ανώτατο Συμβούλιο Συνεργασίας Ελλάδας-Τουρκίας, το οποίο αρχικά είχε προγραμματιστεί να γίνει στη Θεσσαλονίκη, αλλά όπως ανακοινώθηκε, «μετακομίζει» στην πρωτεύουσα (σ.σ. επειδή η τουρκική αντιπροσωπεία θα είναι τουλάχιστον 200-250 άτομα!), περιλαμβάνοντας κατ’ ιδίαν συνάντηση του Τούρκου Προέδρου με τον Έλληνα Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη. Για τα μέτρα ασφαλείας που θα ληφθούν, δεν χρειάζεται να ειπωθεί κάτι, μπορεί ο καθένας να φανταστεί το τι ακριβώς θα συμβεί στην Αθήνα εκείνη την ημέρα.
.

Έτσι λοιπόν, τόσο στις 5, όσο στις 6, αλλά και στις 7 του Δεκέμβρη, η ελληνική πρωτεύουσα θα βρεθεί σε έναν ασφυκτικό τριήμερο κλοιό, ο οποίος μάλιστα θα είναι και «εύφλεκτος», καθώς η μετατροπή της Αθήνας σε «αστυνομοκρατούμενο κράτος» εκείνο το τριήμερο είναι δεδομένη.

Έστω ότι αφήνουμε στην άκρη όλες τις κινδυνολογίες και τα όσα μπορεί κανείς πολύ εύκολα να σκεφτεί ότι πιθανόν να «στραβώσουν» εκείνο το τριήμερο, υπάρχει και το πρακτικό ζήτημα της υπόθεσης: οι μετακινήσεις των πολιτών!

Πεζοί, οδηγοί, ποδηλάτες και ΜΜΜ, είναι πιθανό να βρεθούν στα πρόθυρα νευρικής κρίσης! Και πώς να μην βρεθούν άλλωστε, όταν κάθε μέρα επικρατεί κυκλοφοριακό κομφούζιο στις βασικές «αρτηρίες» της Αθήνας και χωρίς μάλιστα να υπάρχει κάποιο υψηλής σημασίας γεγονός.

.

Με την τριάδα «της φωτιάς» που έρχεται στις 5, 6 και 7 Δεκεμβρίου, θα δούμε αν θα χαρακτηριστεί η Αθήνα, «ανοχύρωτη», ή «ασφαλής» πόλη…

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This