Εξαρθρώθηκε κύκλωμα παράτυπων μεταναστών – Αθήνα… Βρυξέλλες με πλαστά έγγραφα

Συνεργασία Europol και ΕΛΑΣ

Must Read

Οι συντονισμένες ενέργειες έφεραν στο φως την λύση μίας σοβαρής υπόθεσης…

Συγκεκριμένα, ελληνοβελγική έρευνα με την υποστήριξη της Europol και της Eurojust, οδήγησε στην εξάρθρωση εγκληματικού δικτύου που διακινούσε παράτυπα μετανάστες αεροπορικώς από την Αθήνα προς χώρες της Βόρειας Ευρώπης!

Στην επιχείρηση, στην οποία συμμετείχαν η βελγική Ομοσπονδιακή Αστυνομία (Federale Politie/Police Fédérale), η Εισαγγελία του Halle-Vilvoorde, η ελληνική Αστυνομία (ΕΛΑΣ) και το Δικαστήριο της Αθήνας, βοήθησαν επιπροσθέτως νορβηγικές και σουηδικές αρχές.

Πιο συγκεκριμένα, η έρευνα της 13ης Νοεμβρίου είχε ως αποτέλεσμα:

11 συλλήψεις (8 στο Βέλγιο, 2 στην Ελλάδα και 1 στην Σουηδία), 16 αναζητήσεις τοποθεσίας (12 στο Βέλγιο και 4 στην Ελλάδα). Αναζητήθηκαν 2 ταξιδιωτικά γραφεία στην Αθήνα. Κατάσχεση τηλεφώνων, άλλων ηλεκτρονικών συσκευών και ψηφιακών αποδεικτικών στοιχείων, δύο κουτιών με πλαστά διαβατήρια και σχεδόν 200.000 ευρώ σε μετρητά.

Σωρεία παρανομιών
Το εγκληματικό δίκτυο αποτελούμενο από Αιγύπτιους και Σύρους υπηκόους είναι σε ισχύ από τον Ιανουάριο του 2022… διευκολύνοντας τις παράνομες μετακινήσεις μεταναστών από την Ελλάδα προς την Βόρεια Ευρώπη, κυρίως την Νορβηγία, μέσω Βελγίου και ειδικότερα Βρυξελλών!

Οι ύποπτοι και φερόμενοι ως κατηγορούμενοι διευκόλυναν την μεταφορά μεταναστών μέσω νόμιμων ταξιδιωτικών γραφείων, ενώ είχαν επίσης σχέσεις με παραχαράκτες για να προμηθεύουν μετανάστες που προσκόμιζαν πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα. Οι μετανάστες πλήρωναν τουλάχιστον 5.000 – 6.000 ευρώ ανά άτομο μέσω του υπόγειου τραπεζικού συστήματος Hawala, ανάλογα με… τις πρόσθετες υπηρεσίες λαθρεμπορίου!

Τον Μάιο η Eurojust δημιούργησε κοινή ομάδα έρευνας μεταξύ του Βελγίου, της Ελλάδας και της Europol για να διευκολύνει την δικαστική συνεργασία και να φτάσει η υπόθεση σε μία λύση του μυστηρίου.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This