Δόθηκε το σήμα… Επείγουσα ταξιδιωτική προειδοποίηση για την Ελλάδα από το Foreign Office!

«Έχουν προγραμματιστεί διαδηλώσεις που θα μπορούσαν να εξελιχθούν σε βίαιες με την αστυνομία να κάνει χρήση δακρυγόνων» - Παρόμοια οδηγία εξέδωσε και η αμερικανική Πρεσβεία

Must Read

Ένα κουβάρι πολύ περίεργο και δυνητικά επικίνδυνο αρχίζει να ξετυλίγεται σιγά-σιγά, με το… τέλος του νήματος να βρίσκεται στην Αθήνα, η οποία αρχής γενομένης από την Παρασκευή και μέχρι τις αρχές Δεκέμβρη, θα βρίσκεται σε κατάσταση συναγερμού και πολιορκίας!

Το διάστημα αυτό, τέσσερα είναι τα… εύφλεκτα γεγονότα που έχουν μπει στο «μικροσκόπιο», τόσο των Αρχών (ελληνικών και ξένων…), όσο και των επίδοξων ταραξιών/μπαχαλάκηδων:

    1. Η επέτειος της εξέγερσης του Πολυτεχνείου,
    2. το ποδοσφαιρικό ντέρμπι Κυπέλλου ανάμεσα σε Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό (5 Δεκεμβρίου),
  1. η επέτειος της δολοφονίας του Αλέξη Γρηγορόπουλου (6 Δεκεμβρίου) και
  2. η επίσκεψη του Ταγίπ Ερντογάν (7 Δεκεμβρίου).

Τα μέτρα ασφαλείας που σχεδιάζονται και θα ληφθούν, μπορεί ο καθένας να τα φανταστεί ως ένα σημείο, όπως και τα πιθανά πολύ άσχημα σενάρια που ίσως εκτυλιχθούν στην –προσεχώς αστυνομοκρατούμενη- πρωτεύουσα, η οποία αναμένεται να δοκιμαστεί και να πιεστεί σε πολύ μεγάλο βαθμό.

Υπάρχουν ωστόσο κι άλλοι κίνδυνοι, οι οποίοι προέρχονται από «σκοτεινά» και «υπόγεια» κέντρα, τα οποία δεν αποκλείεται να θελήσουν να εκμεταλλευτούν την κατάσταση και να προσπαθήσουν να δημιουργήσουν χάος και πολεμικό σκηνικό.

Άλλωστε και στο παρελθόν έχουν υπάρξει αυτές οι… προθέσεις, οι οποίες σε κάποιες περιπτώσεις αναβλήθηκαν, ή καθυστέρησαν, εξαιτίας εντελώς τυχαίων γεγονότων, όπως για παράδειγμα μια έντονη βροχόπτωση…

Το αν η Αθήνα λειτουργήσει ως «ανοχύρωτη», ή «ασφαλής» πόλη, θα φανεί… στο πεδίο και ανάλογα με την εξέλιξη των -εν δυνάμει- «εκρηκτικών» γεγονότων.

Ξένες υπηρεσίες και ΜΜΕ, πάντως, άρχισαν ήδη να δίνουν τον τόνο και τη «γραμμή» των επόμενων ημερών, με οδηγίες και προειδοποιήσεις προς τους υπηκόους τους για τη χώρα μας…

Επείγουσα οδηγία των Βρετανών

Μια επείγουσα προειδοποίηση εκδόθηκε από το βρετανικό Φόρεϊν Όφις (Foreign Office) για όποιον ταξιδεύει στην Ελλάδα. Οι αξιωματούχοι ανέφεραν ότι σχεδιάζονται δυνητικά βίαιες διαδηλώσεις – και η αστυνομία είναι πιθανό να χρησιμοποιήσει δακρυγόνα.

Σε ενημέρωση σήμερα το απόγευμα για την προσεχή Παρασκευή 17 Νοεμβρίου, το Φόρεϊν Όφις είπε ότι η Αθήνα θα είναι ο στόχος των διαδηλώσεων.

  • Συγκεκριμένα το βρετανικό Υπουργείο αναφέρει:

«Υπάρχουν προγραμματισμένες διαδηλώσεις στις 17 Νοεμβρίου στην Αθήνα και σε μεγάλες πανεπιστημιακές πόλεις, συμπεριλαμβανομένης της Θεσσαλονίκης και του Ηρακλείου. Αυτές οι διαδηλώσεις θα μπορούσαν να γίνουν βίαιες και οι δυνάμεις ασφαλείας να χρησιμοποιήσουν δακρυγόνα. Εάν βρίσκεστε σε περιοχές όπου γίνονται διαδηλώσεις, παραμείνετε σε εγρήγορση, απομακρυνθείτε γρήγορα από την περιοχή, μείνετε ενήμεροι για το περιβάλλον σας και ακολουθήστε τις συμβουλές των τοπικών αρχών. Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στη σελίδα ασφάλειας. Οι ελληνικές αρχές έχουν αυξήσει την ασφάλεια σε ορισμένες εξέχουσες τοποθεσίες, συμπεριλαμβανομένων τουριστικών τοποθεσιών, λόγω γεγονότων στο Ισραήλ και στα κατεχόμενα παλαιστινιακά εδάφη. Μείνετε ενήμεροι για το περιβάλλον σας, μείνετε μακριά από διαδηλώσεις και ακολουθήστε τις συμβουλές των τοπικών αρχών. Ακολουθήστε το “112 Greece” στο X (παλαιότερα γνωστό ως Twitter) για επίσημες ενημερώσεις».

Το Γραφείο Εξωτερικών, Κοινοπολιτείας και Ανάπτυξης λέει επίσης ότι η κατάσταση στο Ισραήλ και στα κατεχόμενα παλαιστινιακά εδάφη σημαίνει ότι οι υπήκοοι του Ηνωμένου Βασιλείου είναι πιο πιθανό να δεχθούν επίθεση:

«Υπάρχει μεγάλη απειλή τρομοκρατικής επίθεσης παγκοσμίως που επηρεάζει τα συμφέροντα του Ηνωμένου Βασιλείου και τους Βρετανούς υπηκόους, μεταξύ άλλων από ομάδες και άτομα που θεωρούν στόχους το Ηνωμένο Βασίλειο και τους Βρετανούς υπηκόους. Θα πρέπει να είστε σε επαγρύπνηση ανά πάσα στιγμή».

Αμερικανική οδηγία

Η Πρεσβεία των ΗΠΑ στην Αθήνα, προειδοποίησε επίσης τους Αμερικανούς πολίτες, χθες Τρίτη, για τις διαδηλώσεις της προσεχούς Παρασκευή (17/11), σημειώνοντας μεταξύ άλλων:

«Ορισμένες προηγούμενες διαδηλώσεις έγιναν βίαιες και περιλάμβαναν καταστροφή περιουσίας. Υπάρχει πιθανότητα για δακρυγόνα και εμπλοκές μεταξύ της αστυνομίας και των διαδηλωτών. Οι διαδηλώσεις τα προηγούμενα χρόνια περιελάμβαναν 10.000 – 20.000 συμμετέχοντες».

Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This