Ρίγη συγκίνησης στον Ευαγγελισμό: Μητέρα χάρισε ζωή στο γιο της με δωρεά νεφρού

Must Read

Το μεγαλύτερο δώρο ζωής χάρισε μία μητέρα στον νεφροπαθή γιο της, προκαλώντας ρίγη συγκίνησης σε ιατρούς και νοσηλευτές, στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός».

Όπως έγινε γνωστό, την Πέμπτη 9 Νοεμβρίου έγινε στην Μονάδα Μεταμοσχεύσεων Οργάνων του νοσοκομείου, η τρίτη κατά σειρά μεταμόσχευση σε νεφροπαθή, προερχόμενο από την περιοχή της Μαγνησίας. Μια 64χρονη Βολιώτισσα δώρισε το ένα της νεφρό στον 44χρονο γιο της.

Η ανακοίνωση του Συλλόγου Νεφροπαθών Μαγνησίας

Ο Σύλλογος Νεφροπαθών Μαγνησίας με ανακοίνωσή του ευχαριστεί θερμά το διοικητή του νοσοκομείου “Ευαγγελισμός” κ. Τάσο Γρηγορόπουλο, το διευθυντή-συντονιστή Α’ Χειρουργικής και Μεταμοσχεύσεων κ. Βασίλη Βουγά και όλο το επιτελείο τους.

«Ευχαριστούμε επίσης, το διευθυντή νοσηλευτικής υπηρεσίας κ. Δημήτρη Πιστόλα, για την άμεση προτεραιότητα που έδωσαν και έτσι έγινε η μεταμόσχευση από τον ζώντα δότη, τον εξαίρετο δρα Γιάννη Λουκόπουλο, χειρουργό μεταμοσχεύσεων του νοσοκομείου Guy’s Hospital στο Λονδίνο, που παρευρέθηκε σε όλη την διαδικασία της αφαίρεσης του μοσχεύματος από τη δότρια και της τοποθέτησής του στον λήπτη, καθώς και για την πολύτιμη βοήθεια που πρόσφερε, με την πείρα του τόσα χρόνια στις μεταμοσχεύσεις, δουλεύοντας στον τομέα των ρομποτικών νεφρεκτομών, και έτσι με όλο το team του κ. Βουγά έφεραν εις πέρας, τη διαδικασία και ολοκλήρωση της μεταμόσχευσης», ανέφερε στην ανακοίνωσή του και συνέχισε:

Θερμές ευχαριστίες απευθύνουμε στους έμπειρους αναισθησιολόγους του νοσοκομείου “Ευαγγελισμός”, καθώς επίσης και στο νοσηλευτικό προσωπικό του χειρουργείου. Τέλος, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε ιδιαίτερα, τους συντονιστές μεταμοσχεύσεων του νοσοκομείου “Ευαγγελισμός” για την αφοσίωσή τους στους ασθενείς μας».

Από την πλευρά τους δότρια και λήπτης ευχαριστούν θερμά όσους εργάστηκαν για το αποτέλεσμα, που έμελλε να τους αλλάξει την ζωή και προτρέπουν όσους μπορούν να γίνουν δότες και να σώσουν ανθρώπους που περιμένουν στην λίστα τουλάχιστον 10 χρόνια.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This