Καταρρέει και το Νοσοκομείο Ξάνθης που λειτουργεί χωρίς παθολόγο – SOS από ιατρούς Αν. Μακεδονίας-Θράκης

Το υπουργείο Υγείας και η Διοίκησης της 4ης ΥΠΕ αδιαφορούν

Must Read

Στην λίστα των νοσοκομείων που υπολειτουργούν λόγω έλειψης ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού προστίθεται το Γενικό Νοσοκομείο Ξάνθης. Η Παθολογική Κλινική δεν έχει μόνιμο παθολόγο και λειτουργεί με δύο ειδικευόμενους και δύο ιδιώτες γιατρούς. Τόσο το υπουργείο Υγείας όσο και η Διοίκησης της 4ης ΥΠΕ αδιαφορούν για το υπό κατάρρευση νοσηλευτικό ίδρυμα, που εκπέμπει σήμα κινδύνου.

Η Παθολογική Κλινική του Νοσοκομείου Ξάνθης λειτουργεί χωρίς παθολόγους. Τα τελευταία χρόνια η υποστελέχωση και η υπερπροσπάθεια των γιατρών να ανταπεξέλθουν στα εξαντλητικά ωράρια τους ώθησαν σε παραίτηση. Αυτήν την στιγμή η Παθολογική Κλινική λειτουργεί μόνο με δύο ειδικευόμενους, οι οποίοι τελούν σε παραίτηση έως το τέλος Νοεμβρίου. Σύμφωνα με το documentonews, τις εφημερίες καλούνται να καλύψουν δύο ιδιώτες Παθολόγοι, γιατροί από το Στρατιωτικό Νοσοκομείο 424 και γιατροί από νοσοκομεία κοντινών περιοχών (π.χ. της Καβάλας).

Στα Κέντρα Υγείας του Νομού Ξάνθης η κατάσταση είναι επίσης αποκαρδιωτική με το σκηνικό να αποτελείται από συνεχείς μετακινήσεις γιατρών στο Νοσοκομείο Ξάνθης που με την σειρά τους επιφέρουν άλλα προβλήματα.

Ειδικότερα, τις τελευταίες μέρες μετακινήθηκαν με «εντέλλεσθε» δυο ιατροί από το ΚΥ Αβδήρων στο Νοσοκομείο Ξάνθης, και μια γιατρός στο ΚΥ Σαμοθράκης, ενώ ήδη το ΚΥ Αβδήρων κάλυπτε με 9 εφημερίες το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών της Παθολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου Ξάνθης. Οι εγκληματικές αυτές επιλογές οδηγούν σε πλήρη κατάρρευση την Δημόσια Υγεία, αφού το αποτέλεσμα είναι το Κέντρο Υγείας να αδυνατεί πλέον να καλύψει με δυο ιατρούς τις εφημερίες του Νοεμβρίου. Αν χρειαστεί να λείψει ο μοναδικός γιατρός, όπως σε περίπτωση διακομιδής, για τουλάχιστον μιάμιση ώρα το Κέντρο Υγείας θα στερείται παντελώς ιατρικής κάλυψης.

Επιπλέον, με κοινό δελτίο Τύπου οι ιατρικοί σύλλογοι Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου, βλέποντας την κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει τα Νοσοκομεία της Περιφέρειας.

Το κοινό δελτίο Τύπου

«Οι Ιατρικοί Σύλλογοι Α.Μ.Θ. κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου , βλέποντας την κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει τα Νοσοκομεία της περιφέρειας.

1. Υπενθυμίζουμε , ότι μέγιστη ευθύνη της πολιτείας είναι η στελέχωση του Συστήματος Υγείας με ιατρικό προσωπικό. Απαραίτητη προϋπόθεση για να συμβεί αυτό είναι να αναβαθμιστεί το ιατρικό μισθολόγιο.

2. Η Ελλάδα έδιωξε χιλιάδες ιατρούς στο εξωτερικό και οδηγείται ολοταχώς σε ιατρική ερημοποίηση του Δημόσιου Συστήματος Υγείας .

3. Προτείνουμε για πολλοστή φορά στο Υπουργείο Υγείας, να δώσει επιπλέον κίνητρα ( φοροαπαλλαγές , στέγαση , μοριοδότηση , κλπ) έστω και την ύστατη στιγμή, για να γίνουν ελκυστικά τα Νοσοκομεία της ακριτικής περιφέρειας Α.Μ.Θ.

Είναι υποχρέωση του Υπουργείου Υγείας, της 4 ης ΥΠΕ, των Διοικητών των Νοσοκομείων, των εκλεγμένων βουλευτών και της Περιφέρειας Α.Μ.Θ., να εξασφαλίσουν αξιοπρεπή ιατρική περίθαλψη στους πολίτες.

Καλούμε την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας να συναντηθεί άμεσα με τους προέδρους των Ιατρικών Συλλόγων Α.Μ.Θ. Στην αναδιοργάνωση του Συστήματος Υγείας δεν μπορεί να απουσιάζει η ιατρική κοινότητα.

ΣTHN ΥΓΕΙΑ ΑΝΑΜΕΝΟΝΤΑΙ ΔΥΣΚΟΛΟΤΕΡΕΣ ΗΜΕΡΕΣ ΑΠΟ ΑΥΤΈΣ ΤΗΣ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ.

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΙΑΤΡΙΚΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ & ΘΡΑΚΗΣ

ΟΙ ΠΡΟΕΔΡΟΙ

ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΟΛΓΑ – Πρόεδρος Ι.Σ. Δράμας

ΑΝΤΩΝΙΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ– Πρόεδρος Ι.Σ. Καβάλας

ΣΠΑΝΟΠΟΥΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ – Πρόεδρος Ι.Σ. Ξάνθης

ΧΑΡΙΤΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΣΤΑΣ – Πρόεδρος Ι.Σ. Ροδόπης

ΧΑΤΖΗΠΑΠΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ – Πρόεδρος Ι.Σ. Έβρου»

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This