Πωλητήριο σε περισσότερα από 25 ξενοδοχεία της Θεσσαλονίκης

Κυρίως μικρές μονάδες «αλλάζουν χέρια»

Must Read

Πάνω από 25 ξενοδοχεία της Θεσσαλονίκης έχουν βάλει πωλητήριο, όπως προκύπτει από αναρτημένες αγγελίες σε ιστοσελίδες αναζήτησης ακινήτων, στοιχείο άκρως εντυπωσιακό, εάν λάβουμε υπόψη μας ότι ο τουρισμός στην πόλη παρουσιάζει μια μικρή άνοδο.

Κάποια από αυτά τα ξενοδοχεία, μάλιστα, είναι εν λειτουργία και βγαίνουν προς πώληση σε μεγάλο εύρος τιμών, ανάλογα με τη θέση τους, με το τι παρέχουν, αλλά και με το πόσο επείγει τον ιδιοκτήτη να αποδεσμευτεί από το ακίνητο. Δεν αποκλείεται, κατά το επόμενο διάστημα, μικρά κυρίως ξενοδοχεία να αλλάξουν χέρια, καθώς πληθαίνει το ενδιαφέρον ξένων αλλά και ελληνικών funds για την απόκτηση υφιστάμενων μονάδων. Την ίδια ώρα κάποια… ροζ δάνεια κινδυνεύουν να μετατραπούν σε κόκκινα, με αποτέλεσμα οι ιδιοκτήτες των ξενοδοχείων να αναζητούν άμεση λύση στο πρόβλημά τους.

Χαρακτηριστικά είναι τα παραδείγματα:

Στο ιστορικό κέντρο της Θεσσαλονίκης ξενοδοχείο συνολικής επιφάνειας 3.900 τ.μ., κατασκευασμένο το 1999, πωλείται αντί του ποσού των 9.000.000 ευρώ και, όπως αναφέρεται στην αγγελία, είναι άμεσα διαθέσιμο. Στην περιοχή της Αρχαίας Αγοράς πωλείται εν λειτουργία ξενοδοχειακή επιχείρηση προς 6.000.000 ευρώ. Το ξενοδοχείο κατασκευάστηκε το 1963, έχει συνολική επιφάνεια 2.500 τ.μ. και διαθέτει 79 δωμάτια. Στην αρχή της Εγνατίας, στο ύψος της Δωδεκανήσου, πωλείται κτίριο οκτώ επιπέδων, που εκτείνεται σε 1.100 τ.μ. Το κτίριο στο παρελθόν λειτουργούσε ως ξενοδοχείο, ωστόσο υπάρχει έτοιμη μελέτη ανακατασκευής 34 δωματίων. Η τιμή πώλησής του καθορίζεται στα 3.000.000 εκατ. ευρώ. Στα Άνω Λαδάδικα πωλείται γωνιακό ξενοδοχείο τεσσάρων επιπέδων, συνολικής επιφάνειας 820 τ.μ., αντί του ποσού των 2.300.000 ευρώ. Πρόκειται για διατηρητέο κτίριο του 1925, όπως αναφέρεται στη σχετική αγγελία, «ιδανικό για ξενοδοχείο 60 δωματίων». Στην περιοχή των Λαδάδικων, επίσης, όπως αναφέρεται στην αγγελία, πωλείται υπό κατασκευή ξενοδοχείο 1.830 τ.μ., το οποίο διαθέτει πέντε ορόφους και 40 χώρους. Το ακίνητο πωλείται αντί του ποσού των 2.500.000 ευρώ. 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This