Επέλαση-φονιάς του «Γηρυόνη»! Αφήνει πίσω του νεκρούς, κατεστραμμένα σπίτια, δρόμους-χειμάρρους και… δεμένα πλοία (video)

Must Read

Τις πληγές της μετράει η Ελλάδα από την επέλαση της κακοκαιρίας «Γηρυόνης» που βρίσκεται σε εξέλιξη από το απόγευμα της Κυριακής.

Σε αυτοψία που πραγματοποίησε στην Κινέττα ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Καραμανλής, εκτιμάται ότι περισσότερα από 300 σπίτια έχουν υποστεί ζημιές από τις πλημμύρες.

Ήδη οι υπηρεσίες του υπουργείου πραγματοποίησαν περίπου 100 αυτοψίες σε σπίτια που υπέστησαν ζημίες.

Την οργή του «Γηρυόνη» βιώνουν τις τελευταίες ώρες και τα Δωδεκάνησα, με τα προβλήματα που παρατηρούνται στη Σύμη να είναι σοβαρά, με τους δρόμους να μετατρέπονται σε ορμητικούς χειμάρρους που παρασέρνουν τα πάντα στο πέρασμά τους.

Η κακοκαιρία χτύπησε και την Χαλκιδική με την δυνατή βροχή που κράτησε για αρκετή ώρα να φουσκώνει τα ρέματα και το νερό να ξεσπάει ορμητικά στον οικισμό της Ιερισσού.

Μηχανήματα του Δήμου εργάζονται μέσα στον οικισμό, ενώ δεκάδες κλείσεις για πλημμυρισμένα σπίτια έχει δεχτεί η Πυροσβεστική.

Στην περιοχή του Ζέφυρου στην Ρόδο, ένα τεράστιο δέντρο έσπασε από τον δυνατό αέρα και έπεσε σε σταθμευμένο αυτοκίνητο προκαλώντας σοβαρές υλικές ζημιές.

Επιπλέον, κατέρρευσε η γέφυρα στο Χαράκι, επί της Εθνικής Οδού Ρόδου-Λίνδου, η οποία ευτυχώς είχε κλείσει με εντολή του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου Γιώργου Χατζημάρκου, λόγω επικινδυνότητας μετά την έντονη βροχόπτωση της 5ης Νοεμβρίου 2019.

ΓΕΦΥΡΑ ΡΟΔΟΣ

Προβλήματα στα δρομολόγια

Η κακοκαιρία έχει προκαλέσει προβλήματα και στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες, με την ένταση των ανέμων στα Δωδεκάνησα να ξεπερνά σε ορισμένες περιοχές ακόμα και τα 9 μποφόρ, γεγονός που έχει προκαλέσει απαγόρευση απόπλου όλων των σκαφών.

ΡΟΔΟΣ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ

Προβλήματα στα ακτοπλοϊκά δρομολόγια έχουν δημιουργηθεί και στη Βόρεια Ελλάδα λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν σε πολλές θαλάσσιες περιοχές.

Δεν εκτελούνται τα δρομολόγια στις γραμμές Βόλος-Σποράδες, Καβάλα-Θάσος και Αλεξανδρούπολη-Σαμοθράκη, ενώ κανονικά εκτελούνται τα δρομολόγια από Πειραιά, Ραφήνα και Λαύριο.

Πότε θα εξασθενίσουν τα φαινόμενα

Η τρίτη και τελευταία φάση του «Γηρυόνη» αναμένεται να κρατήσει μέχρι το απόγευμα της Τρίτης, οπότε και τα φαινόμενα σταδιακά θα εξασθενίσουν.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This