Το πρωί αστυνομικός, το απόγευμα ιερέας!

Ο πατέρας Αθανάσιος Παπαδόπουλος συνδυάζει σε καθημερινή βάση τα καθήκοντα του οργάνου της τάξης με εκείνα του ιερέα

Must Read

Μπορεί κάποιος να είναι το πρωί αστυνομικός και το απόγευμα ιερέας σε ναό;

«Ίσως ν’ ακουστεί παράδοξο, αλλά τα καθήκοντα ως αστυνομικού και ως ιερέα δεν αλληλοσυγκρούονται, το αντίθετο… αλληλοσυμπληρώνονται» υπογραμμίζει ο πατήρ Αθανάσιος Παπαδόπουλος, ο οποίος εδώ και χρόνια συνδυάζει αρμονικά τα καθήκοντα του αστυνομικού με εκείνα του ιερέα, σε καθημερινή βάση.

Ο π. Αθανάσιος γεννήθηκε και μεγάλωσε στο χωριό Τούμπα, στον νομό Κιλκίς, και αφότου ολοκλήρωσε τις σπουδές του στη Δασολογία επέστρεψε στη γενέτειρά του, και παράλληλα με την εργασία του διακονούσε στον ναό του χωριού του ως ψάλτης:

«Μετά την αιφνίδια εκδημία του εφημέριου, ο επιχώριος επίσκοπος μου έκανε την άκρως συγκινητική και τιμητική πρόταση για να χειροτονηθώ ιερέας» αναφέρει και συνεχίζει: «Ετσι, λοιπόν, αυτός ο πόθος, που για βιοποριστικούς λόγους είχα αναγκαστεί ν’ αναβάλλω, είχε πια εκπληρωθεί με τη χάρη του Θεού. Προηγήθηκε η χειροτονία μου σε διάκονο στην Ιερά Μονή Παναγίας στην Γουμένισσα, ενώ η χειροτονία μου σε ιερέα έγινε τον Αύγουστο του 2012 στη γενέτειρά μου, στο χωριό Τούμπα, και στον Ναό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου. Ο επόμενος σταθμός στην ιερατική διαδρομή μου είναι, βεβαίως, ο Ιερός Ναός της Αγίας Τριάδος στο Πολύκαστρο, στο οποίον και σήμερα υπηρετώ».

Η απόφασή του να ενδυθεί του ιερατικού σχήματος έγινε αμέσως δεκτή με χαρά από όλους, επισημαίνει ο π. Αθανάσιος, ενθυμούμενος σήμερα εκείνες τις στιγμές: «Οι δικοί μου άνθρωποι με προέτρεψαν να είμαι πάντα κοντά στην Εκκλησία και ν’ ακούω τις υποδείξεις του σεβασμιότατου μητροπολίτη και της Ιεράς Συνόδου» τονίζει ο π. Αθανάσιος, και συνεχίζει μιλώντας για τις συνθήκες και τις ιδιαιτερότητες της εργασίας του:

«Πολλές φορές όσοι αναζητούν τη συνδρομή της Αστυνομίας αναζητούν και έναν λόγο πνευματικό. Εναν λόγο παρηγοριάς που θα τους βοηθήσει ν’ απαλλαγούν από το ψυχολογικό βάρος που νιώθουν και να ορθοποδήσουν. Η ιδιότητά μου ως αστυνομικού μπορεί να προσφέρει πρακτικές λύσεις σε δύσκολες καταστάσεις οι οποίες έρχονται εις γνώσιν μου στα πλαίσια της ενορίας μου. Η Αστυνομία και η ιεροσύνη υπηρετούν τον άνθρωπο! Βλέπω και εξετάζω τα προβλήματα και από τη σκοπιά της Αστυνομίας αλλά και από τη σκοπιά της Εκκλησίας. Σε καθημερινή βάση, εκτελώ τη διατεταγμένη υπηρεσία μου στην Αστυνομία και κατόπιν, τις απογευματινές ώρες, μεταβαίνω στον ναό, ώστε να τελέσω την ακολουθία του εσπερινού και για να κάνουμε τις υπόλοιπες εργασίες μαζί με τον προϊστάμενο ιερέα του ναού, τον π. Εμμανουήλ Λεβαντή».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This