Να επιστρέψει άμεσα στο Π. Φάληρο το «Βέλος» ζητεί ο Σ.Φ.Ε.Α.!

Με μακροσκελή ανακοίνωσή τους

Must Read

Αντιδράσεων συνέχεια!

Σήμα κινδύνου για το αντιτορπιλικό Βέλος εξέπεμψε μεταξύ άλλων και ο Σύνδεσμος Φυλακισθέντων και Εξορισθέντων Αντιστασιακών ΣΦΕΑ 1967 – 1974, λίγο μετά την αποκάλυψη για τη νέα ζημιά που υπέστη το πλοίο εξαιτίας των θυελλωδών ανέμων.

Τα μέλη του Συνδέσμου ζητούν το πλοίο να επιστρέψει άμεσα και με ασφαλή τρόπο στην βάση του στο Π. Φάληρο, όπου υπάρχουν οι κατάλληλες συνθήκες για τον ελλιμενισμό του.

Με μήνυμά του για το συγκεκριμένο θέμα τοποθετήθηκε και ο Πάνος Καμμένος!

 

Στην μακροσκελή ανακοίνωσή τους τα μέλη του ΣΦΕΑ αναφέρουν χαρακτηριστικά:

«Μόλις μια μέρα από τις πολύμορφες, μαζικές εκδηλώσεις για την 50η επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, το αντιτορπιλικό‘ΒΕΛΟΣ’ – σύμβολο / επισκέψιμο τεκμήριο της αντιδικτατορικής αντίστασης – προσέκρουσε για δεύτερη φορά από τον περασμένο Μάρτιο στο κρηπίδωμα της Νέας Παραλίας της Θεσσαλονίκης, με αποτέλεσμα να υποστεί σοβαρό ρήγμα, λόγω των πολύ ισχυρών ανέμων και της θαλασσοταραχής που επικρατεί στον Θερμαϊκό από σήμερα το πρωί.

Το ιστορικό πλοίο,που βρίσκεται αγκυροβολημένο στη Νέα Παραλία από τον Σεπτέμβριο του 2019, κρατήθηκε όρθιο χάρη στη συνδρομή ρυμουλκού που έσπευσε σε βοήθειά του από το λιμάνι της Θεσσαλονίκης. Να θυμίσουμε ότι το ΒΕΛΟΣ κινδύνεψε να βυθιστεί και στις 30/11/21, λόγω αποκοπής του πείρου της σημαδούρας όπου είναι προσδεμένο.

Εκφράζουμε την έντονη διαμαρτυρία μας προς την ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, γιατί εξακολουθεί να κωφεύει στα διαβήματά μας – και τις σχετικές ερωτήσεις βουλευτών – που προειδοποιούσαν ότι «η κατάσταση του πλοίου είναι ΑΚΡΩΣ ανησυχητική κι επισφαλής», καθώς:

Ο χώρος της Νέας Παραλίας στην Θεσσαλονίκη στον οποίο μεταφέρθηκε το πλοίο είναι εντελώς ακατάλληλος και δεν πληρούνται οι διεθνείς προβλέψεις ασφαλείας κατά ISPS Code κι επιπλέον γιατί σαν πολεμικό πλοίο δεν έχει την κατάλληλη προστασία, δεδομένου ότι ο χώρος αυτός είναι επισφαλής γιατί δεν συνιστά ασφαλές λιμάνι. Αντιθέτως, είναι ανοιχτός στους ανέμους [κυρίως βαρδάρης] και στη θάλασσα, με αποτέλεσμα το μνημείο να είναι απολύτως απροστάτευτο από τα καιρικά φαινόμενα. Για ένα πλοίο 80 ετών που χρειάζεται συστηματική και ιδιαίτερη συντήρηση, οι συνθήκες αυτές είναι καταστροφικές.

Το αντιτορπιλικό «Βέλος» αποτελεί ένα πλοίο-μνημείο της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ. Η απαξίωσή του σημαίνει απαξίωση τόσο της δημοκρατικής παράδοσης του Πολεμικού Ναυτικού όσο και της ίδιας της Ελληνικής Δημοκρατίας για την οποία αγωνίστηκαν το ‘ΒΕΛΟΣ’ και οι αξιωματικοί-υπαξιωματικοί που συμμετείχαν στο Κίνημα του Ναυτικού.

Ο Σ.Φ.Ε.Α. 1967-1974 ανταποκρινόμενος στην καθολική απαίτηση των Αξιωματικών και Υπαξιωματικών του τότε Α/Τ ΒΕΛΟΣ, που αποτελούν και μέλη του Συνδέσμου μας,

ΖΗΤΕΙ

ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΠΛΟΙΟΥ-ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΣΤΗΝ ΠΡΟΒΛΕΠΟΜΕΝΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥ, ΣΤΟ «ΠΑΡΚΟ ΝΑΥΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ»,ΣΤΟ Π. ΦΑΛΗΡΟ.»

 

Η παρέμβαση Καμμένου:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This