«Λουκέτο» αύριο στο λιανεμπόριο ως ένδειξη διαμαρτυρίας στο νέο φορολογικό νομοσχέδιο

Ανοιχτά καταστήματα την Κυριακή 26//11, αλλά προαιρετικά

Must Read

Εμπορικά καταστήματα σε διάφορες περιοχές της χώρας σκοπεύουν να «κατεβάσουν ρολά» αύριο, Τετάρτη 22/11, ως ένδειξη διαμαρτυρίας στα νέα φορολογικά μέτρα της κυβέρνησης Μητσοτάκη, ούτως ώστε οι εργαζόμενοι να συμμετάσχουν στις σχετικές κινητοποιήσεις που αναμένεται να πραγματοποιηθούν.

Ειδικότερα, με βάση την ανακοίνωση του Εμπορικού Συλλόγου Κέρκυρας, τα καταστήματα στο νησί θα παραμείνουν κλειστά από τις 12 το μεσημέρι μέχρι τις 14:30. «Ο πρόεδρος Γιάννης Αλέγρης και το Δ.Σ. του Εμπορικού Συλλόγου Κέρκυρας σε συνεχεία παρεμβάσεων άλλα και συναντήσεων στις εξαγγελίες της Κυβέρνησης για τα επικείμενα φορολογικά μετρά αποφάσισε να συμμετέχει στις κινητοποιήσεις την Τέταρτη 22/11/2023 συντασσόμενοι με τους επιστημονικούς και επαγγελματικούς φορείς της Κέρκυρας. Καλούμε όλους του συναδέλφους Εμπόρους να συμμετέχουν στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας ΚΛΕΙΝΟΝΤΑΣ τα καταστήματα μας από τις 12.00μμ έως τις 14.30μμ. εκφράζοντας την έντονη αντίδρασή μας. Είναι υποχρέωση μας να σταθούμε δίπλα σε κάθε συνάδελφο μας, άλλα και σε κάθε πολίτη που πλήττεται από τις Κυβερνητικές επιλογές, που κινδυνεύει με επαγγελματικό αφανισμό , που στοχοποιείται ως φοροφυγάς ΑΔΙΚΑ. Για όλους εμάς το ζήτημα αυτό είναι ζωτικής σημασίας και αξιοπρέπειας».

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας Πελοποννήσου, Γιώργος Βαγενάς, πρότεινε το καθολικό κλείσιμο των καταστημάτων στις 22 Νοεμβρίου, με αφορμή τις πανελλαδικές κινητοποιήσεις για τα νέα φορολογικά μέτρα της κυβέρνησης. Αυτό προέκυψε σε τηλεδιάσκεψη της διοίκησης της ΟΕΕΣΠ με τα συμβούλια των συλλόγων – μελών της Ομοσπονδίας. Η διάσκεψη έγινε για τη λήψη αποφάσεων και για συμμετοχή στις όποιες δράσεις τοπικού χαρακτήρα.

Η συζήτηση μεταξύ του Διοικητικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας Πελοποννήσου, Νοτιοδυτικής Ελλάδος, Ζακύνθου, Κεφαλληνίας & Ιθάκης (Ο.Ε.ΕΣ.Π.) και των συλλόγων-μελών της για το συγκεκριμένο θέμα πραγματοποιήθηκε μέσω τηλεδιάσκεψης, με τα σωματεία – μέλη της ΟΕΕΣΠ να εκφράζουν την έντονη αντίδρασή τους στα φορολογικά μέτρα και να ζητούν την άμεση απόσυρσή τους. Παράλληλα διεκδικούν την υλοποίηση μιας σειράς μέτρων «για τη στήριξή τους και όχι τον αφανισμό τους».

Μέσα στην ημέρα, εξάλλου, ενδέχεται να υπάρξει σχετική ανακοίνωση από τον Εμπορικό Σύλλογος Αθηνών, καθώς και από τον Εμπορικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης, ο οποίος, πάντως, έχει δώσει «πράσινο φως» για το άνοιγμα των καταστημάτων την Κυριακή 26/11.

Ανοιχτά καταστήματα την προσεχή Κυριακή, 26/11

Με τη φετινή Black Friday να «πέφτει» την Παρασκευή 24 Νοεμβρίου, ακολουθούμενη από τη Cyber Monday, τη Δευτέρα 27/11, ελήφθη η απόφαση να είναι -προαιρετικά- ανοιχτά τα καταστήματα και την -ενδιάμεση- Κυριακή 26/11.

Το προαιρετικό της όλης ιστορίας, βέβαια, σημαίνει πως καλό θα είναι να «τσεκάρετε» από πριν εάν το κατάστημα που θέλετε να επισκεφτείτε είναι όντως ανοιχτό. Τα εμπορικά κέντρα της Αθήνας, πάντως, έχουν ανακοινώσει πως, στην πλειοψηφία τους, θα ανοίξουν κανονικά.

Επίσημη ενημέρωση σχετικά με το ωράριο των καταστημάτων την Κυριακή δεν υπάρχει μέχρι στιγμής, ωστόσο συνήθως ανοίγουν 11.00 με 19:00.

Σύμφωνα με το επίσημο site του Golden Hall, τα καταστήματά του θα παραμείνουν ανοιχτά την Κυριακή 26 Νοεμβρίου από τις 11:00 έως τις 19:00.

Για «Bonus sales day» κάνει λόγο το Athens Metro Mall, τα καταστήματα του οποίου θα είναι ανοικτά και την Κυριακή 26 Νοεμβρίου με εξίσου μεγάλες προσφορές. Πιθανότατα το ωράριο θα είναι 11 το πρωί με 7 το απόγευμα.

Ανακοίνωση από το Mall στο Μαρούσι και το Avenue δεν υπάρχει μέχρι στιγμής, ενώ το River West θα είναι ανοιχτό την Κυριακή, παρότι ακόμη δεν έχει ανακοινώσει ωράριο.

*φωτο αρχείου

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This