Σάββατο, 10 Απρίλιος 2021

Επίθεση με μαχαίρι στην Αμαλιάδα: Αλλάζουν σχολείο και οι δύο μαθητές

Αλλάζουν σχολείο με εισήγηση του συλλόγου διδασκόντων και ο 16χρονος θύτης και το 15χρονο θύμα της αιματηρής επίθεσης με μαχαίρι σε σχολείο στην Αμαλιάδα.

Ο σύλλογος των διδασκόντων του σχολείου φέρεται ότι εισηγείται στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηλείας να φύγουν από το επίμαχο σχολείο και οι δύο μαθητές προκειμένου να επικρατήσει πλέον ηρεμία.

Για το θέμα της μετακίνησης των μαθητών από το σχολικό περιβάλλον του 1ου ΓΕ.Λ. Αμαλιάδας μίλησε στο ilialive.gr ο διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηλείας, Βασίλης Δημητρέλλος, λέγοντας ότι «ο σύλλογος διδασκόντων συζήτησε το θέμα αυτό και έλαβε την απόφαση, σύμφωνα με πληροφορίες, για αλλαγή σχολικού περιβάλλοντος για τους δύο μαθητές».

Δείτε επίσης: Αμαλιάδα: «Με μαχαίρωσε στην πλάτη και τον ώμο», δήλωσε ο 16χρονος (video)

Σύμφωνα με τον διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, δεν υπάρχει ακόμη οριστική απόφαση για το πότε θα γίνει η αλλαγή σχολικού περιβάλλοντος, καθώς θα πρέπει να παραλάβει το πρακτικό της απόφασης του συλλόγου διδασκόντων του 1ου Λυκείου Πύργου.

Πάντως, η απόφαση για αλλαγή σχολείου για τους δύο μαθητές προκάλεσε την αντίδραση της οικογένειας του 15χρονου μαθητή που μαχαιρώθηκε από τον συμμαθητή του.

Η μητέρα του τραυματία μαθητή μίλησε στην εκπομπή «Μαζί σου Σαββατοκύριακο» με την Τατιάνα Στεφανίδου στον Σκάι και κατήγγειλε ότι ο γιος της πρέπει να αλλάξει σχολικό περιβάλλον, χωρίς να την ενημερώσουν για τον λόγο που πάρθηκε αυτή η απόφαση. Της είπαν απλώς να απευθυνθεί στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση.

Η μητέρα έκανε αίτηση για να λάβει τα πρακτικά της απόφασης, τα οποία θα της σταλούν ταχυδρομικά.

Σύμφωνα με τη μητέρα, ο μαθητής πλέον θα πρέπει να παίρνει καθημερινά ταξί από το χωριό στο οποίο μένει με προορισμό αρχικά την Αμαλιάδα και από εκεί να επιβιβάζεται σε λεωφορείο που θα τον μεταφέρει σε άλλο χωριό, όπου βρίσκεται το σχολείο που καλείται να φοιτήσει. Μάλιστα, το ίδιο λεωφορείο θα παίρνει και ο δράστης της επίθεσης!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ