Νέα επικαιροποίηση ΕΜΥ: Πού θα πέσουν βροχές και καταιγίδες – Πότε θα βελτιωθεί ο καιρός

Έρχεται νέα κακοκαιρία

Must Read

Με νέα στοιχεία επικαιροποιήθηκε το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ).

Η πρόγνωση αναφέρεται στις περιοχές που θα επηρεάσουν οι βροχές και οι καταιγίδες τις επόμενες ώρες και πότε θα αρχίσουν να εξασθενούν τα φαινόμενα.

Το νέο έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ:

«Το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού που εκδόθηκε στις 21-11-2023 επικαιροποιείται σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία. Επισημαίνεται πως δεν υπάρχουν σημαντικές διαφοροποιήσεις από το αρχικό δελτίο.

Πιο συγκεκριμένα:

α. Για σήμερα Τετάρτη (22-11-23) προβλέπονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες στο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά, τη δυτική Πελοπόννησο, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα, καθώς και από το μεσημέρι στα ανατολικά και στα νότια τμήματα της Θράκης.

β. Τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν στα δυτικά τη νύχτα της Τετάρτης (22-11-23) προς την Πέμπτη (23-11-23) και στα ανατολικά τις πρωινές ώρες της Πέμπτης.

Περισσότερες λεπτομέρειες για την εξέλιξη του καιρού στα τακτικά και έκτακτα δελτία καιρού, στην ιστοσελίδα της ΕΜΥ (www.emy.gr)».

Δείτε βίντεο:

Νέα κακοκαιρία προ των πυλών

Νέο κύμα κακοκαιρίας βρίσκεται προ των πυλών, με κύρια χαρακτηριστικά τις βροχές και τους νοτιάδες, ενώ από την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται και πτώση της θερμοκρασίας.

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο του OPEN, Κλέαρχο Μαρουσάκη, ο καιρός θα παραμείνει βροχερός και τις επόμενες ημέρες. Οι καταιγίδες αναμένεται να είναι πρόσκαιρες και τα φαινόμενα ήπια, ενώ ο υδράργυρος θα φτάσει στους 20 με 23 στην Αττική, αλλά το ίδιο ήπιο σκηνικό με βροχές θα έχουμε και στη Θεσσαλονίκη.

Ειδικότερα, ο κ. Μαρουσάκης προβλέπει για σήμερα βροχές, που θα συνεχιστούν αύριο, ιδιαίτερα από την οροσειρά της Πίνδου και πιο ανατολικά δηλαδή για περιοχές που βλέπουν μέσα στο Αιγαίο. Την ίδια ώρα, νέο κύμα κακοκαιρίας αναμένουμε την Παρασκευή και κυρίως το Σάββατο το οποίο οργανώνεται στα ανοιχτά θαλλάσια τμήματα της νότιας Ιταλίας. Έτσι θα έχουμε αρκετές βροχές σε περιοχές δυτικά της οροσειράς της Πίνδου και προς το ανατολικό Αιγαίο όπου θα έχουμε τα πιο έντονα φαινόμενα

Κρύο την ερχόμενη εβδομάδα

Πάντως, σύμφωνα με το Κλέαρχο Μαρουσάκη από την Κυριακή και στις αρχές της επόμενης εβδομάδας το σκηνικό του καιρού θα αλλάξει καθώς κατεβαίνει μια κρύα μάζα από τα βόρεια όπου θα ρίξει σημαντικά την θερμοκρασία και θα έχουμε κρύο, χωρίς όμως να έχουμε έντονα φαινόμενα.

Δείτε επίσης:

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες – Η θερμοκρασία θα αγγίξει τους 23 βαθμούς Κελσίου

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This