«Noor 1»: Επανήλθε η Δικαιοσύνη!

Ισόβια στους καταδικασθέντες για τη μεταφορά 2,1 τόνων ηρωίνης

Must Read

Ομόφωνα ένοχοι χωρίς κανένα ελαφρυντικό καταδικάστηκαν σήμερα από το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Πειραιά οι επτά κατηγορούμενοι για τη μεταφορά των 2,1 τόνων ηρωίνης με το πλοίο «Noor 1», επαναφέροντας την ποινή που τους είχε επιβληθεί πρωτόδικα.

Η υπόθεση έφτασε ξανά στο ακροατήριο μετά από αναίρεση του Αρείου Πάγου κατά της απόφασης του δευτεροβάθμιου δικαστηρίου που τους είχε χορηγήσει το ελαφρυντικό της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη με αποτέλεσμα να «σπάσουν» τα ισόβια που είχαν επιβληθεί στους πέντε από αυτούς, να τους επιβληθεί κάθειρξη 18 ετών και να αποφυλακιστούν οι Ευθύμιος Γιαννουσάκης και Γεώργιος Μπουρδούβαλης με τη διαδικασία της υφ’ όρον απόλυσης από τις φυλακές.

Ευθύμιος Γιαννουσάκης

Αυτή τη φορά το δικαστήριο απέρριψε το αίτημα της χορήγησης ελαφρυντικού καταδικάζοντας τους σε ισόβια κάθειρξη μαζί με τρεις Τούρκους που συσκεύαζαν την ηρωίνη σε αποθήκη στο Κορωπί.

Επίσης, στον Γιαννουσάκη επιβλήθηκε κάθειρξη 8 ετών για το αδίκημα της εγκληματικής οργάνωσης και χρηματική ποινή 300.000 ευρώ, στον Μπουρδούβαλη 9 έτη για την ίδια πράξη και 600.000 ευρώ χρηματική ποινή και στους Τούρκους 8 έτη.

Ο ιδιοκτήτης της αποθήκης στο Κορωπί όπου μεταφέρθηκαν τα ναρκωτικά Κωνσταντίνος Καρτσώνης καταδικάστηκε σε 15 έτη κάθειρξη και 80.000 ευρώ χρηματική ποινή και ο Ιρανός συνοδός του φορτίου της ηρωίνης στο πλοίο 15 έτη και 60.000 ευρώ χρηματική ποινή.

Ας σημειωθεί πως ο Ιρανός και ο ένας Τούρκος δικάστηκαν «ωσεί παρόντες», καθώς διέφυγαν στο εξωτερικό. Ο Τούρκος στο Βέλγιο μετά από πενθήμερη άδεια που έλαβε από τη φυλακή και ο Ιρανός επαναπατρίστηκε με διοικητική απέλαση, αν και υπήρχε σε βάρος του απαγόρευση εξόδου από την χώρα…

Noor1

Ισόβια πρότεινε και η Εισαγγελέας

Η Εισαγγελέας της Έδρας Βασιλική Κρίνα ζήτησε νωρίτερα την απόρριψη του ελαφρυντικού για όλους τους κατηγορούμενους, επισημαίνοντας ότι για να συντρέχει η ελαφρυντική περίσταση της καλής συμπεριφοράς, θα πρέπει να είναι επωφελή κοινωνικά και ατομικά για μεγάλο διάστημα μέτα την πράξη.

«Η συμμόρφωση του κατηγορουμένου με μεροκάματα μέσα στη φυλακή δεν αρκεί. Καλή συμπεριφορά και εκπαίδευση δεν αρκεί», τόνισε.

Ως προς τη βοήθεια στις αρχές που φέρεται να έχει προσφέρει ο Γιαννουσάκης, η Αντεισαγγελέας Εφετών ανέφερε πως «το διάστημα δεν μπορεί να θεωρηθεί αρκετό διάστημα», παρατήρησε.

«Η απόφαση της Ολομέλειας του Αρείου Πάγου αναφέρει πως πρέπει να υπάρχει αναλογικότητα πράξης και ποινής. Αυτή η υπόθεση αφορά 2,1 τόνων ηρωίνης», ανέφερε με νόημα.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This