EMY: Yποχωρεί η κακοκαιρία Bettina

Η νεότερη ενημέρωση

Must Read

Επικαιροποιήθηκε το Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων της ΕΜΥ.

Καθώς τα φαινόμενα συνεχίζουν να σαρώνουν την χώρα, η ΕΜΥ επισημαίνει πως η κακοκαιρία Bettina υποχωρεί, καθώς το βαρομετρικό χαμηλό που επηρέασε την Ελλάδα έχει ήδη κινηθεί βορειοανατολικά και βρίσκεται στην Μαύρη Θάλασσα.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα την εξασθένηση των φαινομένων (βροχοπτώσεων, χιονοπτώσεων και καταιγίδων), ενώ σταδιακή εξασθένηση θα παρουσιάσουν και οι πολύ θυελλώδεις άνεμοι, ωστόσο μέχρι να φύγουν τα φαινόμενα, συνεχίζουν να χαρακτηρίζονται από επικινδυνότητα και σφοδρότητα.

Ο χρωματικός κώδικας άλλωστε του ευρωπαϊκού συστήματος MeteoAlarm για την κακοκαιρία γίνεται πλέον πορτοκαλί.

Σήμερα θυελλώδεις άνεμοι προβλέπονται:

στα δυτικά βορειοδυτικοί 8 τοπικά 9 μποφόρ, με εξασθένηση από τις απογευματινές ώρες.

στα ανατολικά δυτικοί βορειοδυτικοί 8 τοπικά 9 μποφόρ, με εξασθένηση από το βράδυ.

Στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και την ανατολική νησιωτική χώρα νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες, τοπικά ισχυρές τις πρώτες πρωινές ώρες, με σταδιακή εξασθένηση των φαινομένων από το μεσημέρι.

Στις υπόλοιπες περιοχές προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και κυρίως στα δυτικά μεμονωμένες καταιγίδες. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ηπειρωτικά ορεινά, σε ημιορεινές περιοχές της Μακεδονίας της Θράκης και πρόσκαιρα της Ηπείρου με ενδεικτικό υψόμετρο τα 500-700 μέτρα, καθώς και τοπικά σε περιοχές της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης με χαμηλότερο υψόμετρο .

Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 7 με 9 και πιθανώς πρόσκαιρα στα πελάγη έως 10 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση από τις απόγευματινές ώρες.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει σημαντική πτώση σε όλη τη χώρα και τις πρώτες πρωινές και βραδινές ώρες θα σημειωθεί παγετός, στα βόρεια τοπικά ισχυρός. Θα κυμανθεί στα βόρεια ηπειρωτικά από -04 έως 09 βαθμούς, στα κεντρικά και τα νότια από 00 έως 14 βαθμούς, ενώ στη νησιωτική χώρα η μέγιστη θα φτάσει τους 20 με 21 βαθμούς Κελσίου.

Περισσότερες λεπτομέρειες για την εξέλιξη του καιρού υπάρχουν διαρκώς στα τακτικά και έκτακτα δελτία καιρού, μέσω ΕΜΥ (www.emy.gr). Η επικαιροποίηση των προγνώσεων θα γίνεται ανά δωδεκάωρο.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This