Καλά στην υγεία του ο διασωθείς από το ναυάγιο της Λέσβου – «Εντοπίστηκε ζωντανός πάνω σε ένα βαρέλι»

Συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό αγνοουμένων

Must Read

Ευχάριστα είναι τα νέα για την υγεία του Αιγύπτιου ναυτικού που διασώθηκε νωρίτερα από το ναυάγιο του φορτηγού πλοίου Raptor ανοιχτά της Λέσβου, ενώ σε εξέλιξη είναι από το πρωί μεγάλη επιχείρηση του Λιμενικού Σώματος για τον εντοπισμό αγνοουμένων μελών του πληρώματος καθώς στο πλοίο επέβαιναν συνολικά 14 άτομα.

Ο μοναδικός – μέχρι στιγμής – επιζών εντοπίστηκε και περισυνελέγη από ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού και στη συνέχεια μεταφέρθηκε στο γενικό νοσοκομείο της Μυτιλήνης.

Όπως ανέφερε ο διοικητής του νοσοκομείου, Γιώργος Καμπούρης, μιλώντας στο «Ν», ο ναυτικός είναι καλά στην υγεία του και δεν κινδυνεύει η ζωή του.

Στο μεταξύ συνεχίζονται οι αγωνιώδεις προσπάθειες για τον εντοπισμό αγνοούμενων ναυτικών μετά τη βύθιση του φορτηγού πλοίου RAPTOR με σημαία Κομόρες. Δεκατρείς άνθρωποι αγνοούνται ενώ στις έρευνες παίρνουν μέρος πέντε παραπλέοντα φορτηγά πλοία, τρία πλωτά του Λιμενικού, ελικόπτερο της Πολεμικής Αεροπορίας και του Πολεμικού Ναυτικού. Συνδρομή παρέχει και φρεγάτα του Πολεμικού Ναυτικού.

Η διαχειρίστρια εταιρεία του πλοίου το οποίο ήταν φορτωμένο με αλάτι και κατευθυνόταν από την Αίγυπτο στην Κωνσταντινούπολη γνωστοποίησε ότι στο RAPTOR επέβαιναν 1 Ινδός, 11 Αιγύπτιοι και δύο υπήκοοι Συρίας.

Το πρωί στις 7 το φορτηγό πλοίο είχε δηλώσει μηχανική βλάση και στις 8:20 ο πλοίαρχος ανέφερε κάποια κλίση του πλοίου ενεργοποιώντας σήμα κινδύνου “mayday, mayday” σε παραπλέοντα σκάφη. Στη συνέχεια το πλοίο χάθηκε από τα ραντάρ.

«Εντοπίστηκε ζωντανός πάνω σε ένα βαρέλι»

Οι συνθήκες εντοπισμού του διασωθέντα ήταν ιδιαίτερα δυσμενείς καθώς στην περιοχή που βυθίστηκε το φορτηγό πλοίο πνέουν άνεμοι 8 μποφόρ, ενώ τα κύματα, σύμφωνα με τον  εκπρόσωπο Τύπου του Λιμενικού, Νίκο Αλεξίου, φθάνουν τα 8 μέτρα!

Μιλώντας στον ALPHA, ο κ. Αλεξίου αποκάλυψε τις συνθήκες κατά τη διάσωση του ναυτικού. «Εντοπίστηκε ζωντανός πάνω σε ένα βαρέλι, τον διέσωσε το ελικόπτερο και τον μετέφερε στη Μυτιλήνη. Ο διασωθέντας ήταν σε κατάσταση σύγχυσης και διακομίστηκε στο νοσοκομείο του νησιού» είπε ο εκπρόσωπος.

Παράλληλα, ο εκπρόσωπος του Λιμενικού ανέφερε ότι από το μεσημέρι και μετά επικρατεί καταιγίδα στην περιοχή, ενώ αποκάλυψε πως έχουν περισυνελεγεί σωσίβια στο νερό.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This