Το συναρπαστικό βίντεο της διάσωσης του μηχανικού του πλοίου που ναυάγησε στη Λέσβο

Ο μοναδικός -μέχρι στιγμής- επιζών του ναυαγίου...

Must Read

Το βίντεο από τη διάσωση του Αιγύπτιου ναυτικού, μηχανικού στο φορτηγό πλοίο «Raptor» που ναυάγησε στα ανοιχτά της Λέσβου, έδωσε νωρίτερα στη δημοσιότητα το ΓΕΕΘΑ.

Στα πλάνα που έχουν τραβηχτεί μέσα από το ελικόπτερο της Πολεμικής Αεροπορίας, το οποίο και τον εντόπισε να παλεύει με τα θεόρατα κύματα γαντζωμένος σε ένα βαρέλι, βλέπουμε τον αποκαμωμένο νεαρό Αιγύπτιο να ανεβαίνει στο ελικόπτερο μέσα στο ειδικό καλάθι διάσωσης.

Ο ένας και μοναδικός -μέχρι στιγμής- διασωθείς του ναυαγίου είναι σε γενικά καλή κατάσταση, σύμφωνα με τους θεράποντες ιατρούς, οι οποίοι δήλωσαν πως η υγεία του δεν εμπνέει καμία ανησυχία.

Το φορτηγό πλοίο «Raptor» με σημαία Κομορών και 14 άτομα πλήρωμα, μετέφερε αλάτι και ξεκίνησε από το λιμάνι της Δεκέλειας με προορισμό την Κωνσταντινούπολη. Στις 7 το πρωί εμφάνισε σοβαρή μηχανική βλάβη και εξέπεμψε SOS, ενώ στις 08:20 βυθίστηκε, 4,5 ναυτικά μίλια νοτιοδυτικά της Λέσβου, την ώρα που στην περιοχή έπνεαν ιδιαίτερα ισχυροί άνεμοι.

Μετά από ώρες αναζητήσεων εντοπίστηκε σώος ο Αιγύπτιος μηχανικός του πλοίου πάνω σε ένα βαρέλι, ενώ μέσα στην ημέρα βρέθηκε η σορός ενός ακόμη μέλους του πληρώματος, με τους υπόλοιπους 12 να παραμένουν αγνοούμενοι. Στη μεγάλη επιχείρηση έρευνας και διάσωσης συμμετείχαν από νωρίς επτά παραπλέοντα πλοία δεσμευμένα από τον θάλαμο επιχειρήσεων, δύο ελικόπτερα, το ένα της Πολεμικής Αεροπορίας και το άλλο του Πολεμικού Ναυτικού, καθώς και μία φρεγάτα του Πολεμικού Ναυτικού.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This