Πάτρα: Ξεκίνησαν οι εορταστικές εκδηλώσεις για τον πολιούχο, Άγιο Ανδρέα

Μετά την λειτουργία θα τελεστεί λιτανεία της Τιμίας Κάρας και της εικόνας

Must Read

Το μεγάλο θρησκευτικού ενδιαφέροντος γεγονός για την Πάτρα πλησιάζει και οι ετοιμασίες κορυφώνονται!

Η αυριανή γιορτή του Αγίου Ανδρέα του πολιούχου της πόλης είναι σημείο αναφοράς για την αχαϊκή πρωτεύουσα που ετοιμάζεται να γιορτάσει για ακόμη μια φορά με λαμπρότητα για έναν από τους σημαντικότερους Αγίους της Ορθόδοξης Εκκλησίας.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα που έχει ήδη ανακοινωθεί, απόψε τις 18.00 θα τελεστεί ο πανηγυρικός, πολυαρχιερατικός εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας στον νέο ιερό ναό του Πολιούχου. Θα προεξάρχει εξάλλου και θα κηρύξει τον Θείο λόγο, ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης Χαλκίδος, Ιστιαίας και Βορείων Σποράδων κ. κ. Χρυσόστομος.

Στις 22.00 θα ψαλεί η ιερά αγρυπνία και το πρωί της Πέμπτης στις 7.00 θα ψαλεί ο Όρθρος και ακολούθως στις 8.30-10.45 η πανηγυρική Θεία λειτουργία, όπου τον Θείο λόγο θα κηρύξει εκ των αρχιερέων, ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου, κ. κ. Ιερόθεος. Η Θεία Δοξολογία θα τελεστεί στις 10.45-11.00 και αμέσως μετά θα ξεκινήσει η λιτανεία της Τιμίας Κάρας και της εικόνας του Αγίου Ανδρέα. Η πορεία της λιτανείας θα έχει φέτος μία μικρή τροποποίηση, φτάνοντας η πομπή στο ύψος της Τριών Ναυάρχων, όπου λόγω των έργων που επιτελούνται από το Δήμο, η πομπή δεν θα στρίψει στην Τριών Ναυάρχων, αλλά θα συνεχίσει την Μαιζώνος έως την οδό Κοραή και θα στρίψει για να βγει στην Αγ. Ανδρέου και να επιστρέψει στον ναό.

Η διαδρομή στην αρχή περιλαμβάνει την οδό Αγ. Ανδρέου και στροφή στη Δημ. Γούναρη. Στην γωνία Γούναρη και Μαιζώνος θα ψαλεί -όπως κάθε χρόνο- δέηση και η λιτανεία θα συνεχίσει την πορεία της κατά μήκος της οδού Μαιζώνος. Αναμένεται δε πλήθος πιστών, όχι μόνο από την Αχαΐα, να έρθει να προσκυνήσει και να ανάψει ο καθένας το κερί του, ώστε να πάρει την ευλογία και την δύναμη.

Μεταξύ των προσκεκλημένων Μητροπολιτών θα είναι και από την Βόρεια Ελλάδα, ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης Σερρών και Νιγρίτης, κ. Θεολόγος και ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ιερισσού, Αγίου Όρους και Αρδαμερίου, κ. Νικόδημος. Το Οικουμενικό Πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως θα εκπροσωπήσει στις θρησκευτικές εκδηλώσεις ο Μητροπολίτης Φιλαδελφείας, κ. Μελίτων.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This