Πνευμονολόγος του «Σωτηρία» για υπόθεση μαθητών: «Τα στικάκια νικοτίνης δεν κυκλοφορούν στο εμπόριο»

Η ίδια εξήγησε πως αυτά τα στικάκια έχουν απαγορευτεί σε όλες τις χώρες

Must Read

Δεν έχει προηγούμενο το περιστατικό που βλέπει τις τελευταίες ώρες το «φως» της δημοσιότητας, με ανήλικους μαθητές να βρίσκονται σε ημιλιπόθυμη κατάσταση, μέσα σε σχολείο της Νέας Αλικαρνασσού, έχοντας προηγουμένως καταναλώσει στικάκια νικοτίνης.

Όπως έγινε γνωστό, τα παιδιά ηλικίας 14-15 ετών, κατανάλωσαν στικάκια για την διακοπή του καπνίσματος, τα οποία τους προμήθευσε ένας 14χρονος συμμαθητής τους ο οποίος τους είπε πως τα είχε δοκιμάσει το καλοκαίρι. Μάλιστα, η πράξη αυτή διώκεται κατ’ έγκληση και έτσι ο μαθητής προσήχθη και σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία.

Στο πλαίσιο των αντιδράσεων που έχει προκαλέσει η είδηση, η Μάτα Τσικρίκα, πνευμονολόγος του νοσοκομείου «Σωτηρία», μίλησε σε τηλεοπτική εκπομπή για το περιστατικό με τους τρεις μαθητές και για τα στικάκια νικοτίνης.

«Τα στικάκια νικοτίνης δεν κυκλοφορούν στο εμπόριο, ούτε στα φαρμακεία αλλά μπορεί να το παραγγείλει. Δεν χρειάζεται ιατρική συνταγή. Δεν είναι όμως, καραμέλες. Τα συγκεκριμένα, δεν υπάρχουν στα φαρμακεία. Υπάρχουν άλλα που είναι πιο ασφαλή αλλά ποτέ δεν είναι για ανήλικους. Τα συγκεκριμένα προϊόντα είχαν χρησιμοποιηθεί στις σκανδιναβικές χώρες, όπου η εικόνα του να καπνίζει κάποιος δεν ήταν αποδεκτή, και γι’ αυτό χρησιμοποιούσαν τα στικάκια, τρίβοντάς τα στα ούλα», είπε αρχικά και πρόσθεσε:

«Αυτά τα στικάκια έχουν απαγορευτεί σε όλες τις χώρες, εκτός από τη Σουηδία. Δεν ξέρουμε τις επιπτώσεις που έχουν σε ανήλικο πληθυσμό και δεν γνωρίζω εάν αναμιχθήκαν με άλλα προϊόντα. Ακόμη και αν μόνο αυτά καταναλώθηκαν, τότε μπορεί η υπερβολική λήψη ποσότητας νικοτίνης να είναι τοξική και να δημιουργήσει κλινικά συμπτώματα, όπως ταχυκαρδία ή λιποθυμικό επεισόδιο. Έχει καταγραφεί πως η ηλικία έναρξης του καπνίσματος γίνεται σε πολύ μικρή ηλικία, πλέον».

Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This