Στροφή των Ελλήνων στους προορισμούς του εξωτερικού

Τα δημοφιλή μέρη

Must Read

Τις στιγμές λίγων διακοπών στις γιορτές προγραμματίζουν οι Έλληνες με σαφή στροφή στους προορισμούς του εξωτερικού

Ήδη έχουν γίνει πολλές εορταστικές κρατήσεις για τοποθεσίες εκτός ελληνικών συνόρων. Οι φετινές κρατήσεις για την περίοδο των εορτών είναι περισσότερες σε ποσοστό 25% έναντι του αντίστοιχου περσινού χρονικού διαστήματος!

Ποσοστό εξάλλου 60% των εκδρομέων των εορτών επέλεξε να ταξιδέψει στο εξωτερικό την περίοδο των Χριστουγέννων, το 30% την Πρωτοχρονιά και το 10% τα Φώτα. Στις σημαντικές διαφοροποιήσεις της φετινής χρονιάς συμπεριλαμβάνεται η δυναμική επανεμφάνιση της κατηγορίας των 55+ για εκδρομές, με επικρατέστερους τους προορισμούς: Λονδίνο, Παρίσι, Βαρκελώνη, Μαδρίτη, Ρώμη και Μιλάνο. Καταγράφεται επίσης αύξηση του ενδιαφέροντος των φοιτητών, ηλικίας από 19 χρόνων για εξορμήσεις.

Έκπληξη άλλωστε εξακολουθεί να προκαλεί στους τουριστικούς πράκτορες η ταχύτητα με την οποία γίνονται sold out οι αποδράσεις σε εξωτικά αμέρη, όπως η Τυνησία, η Ταϊλάνδη, το Βιετνάμ και μακρινά μέρη έτσι κι αλλιώς όπως ο Καναδάς, η Νέα Υόρκη και το χωριό του Άι Βασίλη, στην Λαπωνία.

Από τις πλέον κλασικές επιλογές παραμένει η Βιέννη και ακολουθούν συν τοις άλλοις Βουδαπέστη, Πράγα, Βαρκελώνη, Σικελία, Κύπρος και Ντουμπάι. Σταθεροί στις προτιμήσεις τους παραμένουν οι εκδρομείς που επιλέγουν προορισμούς σε γειτονικές χώρες για σκι κυρίως, όπως το Μπάνσκο στη Βουλγαρία, η Σόφια και το Βουκουρέστι στην Ρουμανία.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This