Τα «σκαμπανεβάσματα» του καιρού: Άνοδος της θερμοκρασίας το Σαββατοκύριακο, τσουχτερό κρύο από τα «Νικολοβάρβαρα»

Τις επόμενες ημέρες «κυριαρχούν» οι νοτιάδες, ενώ αναμένεται και έλευση αφρικανικής σκόνης

Must Read

Μπορεί το σκηνικό του καιρού να προβλέπεται ήπιο και με σχετικά υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες το ερχόμενο Σαββατοκύριακο, ωστόσο ο υδράργυρος θα σημειώσει απότομη πτώση το πρώτο δεκαήμερο του Δεκεμβρίου.

Σύμφωνα με τον διευθυντή της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ), Θοδωρή Κολυδά, το επόμενο Δεκαήμερο θα πέσουν βροχές πάνω από τα κανονικά επίπεδα. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση από τα «Νικολοβάρβαρα» (6 Δεκεμβρίου γιορτάζει ο Αγ. Νικόλαος και 4 Δεκεμβρίου η Αγ. Βαρβάρα) με τον υδράργυρο να επανέρχεται σε κανονικά για την εποχή επίπεδα.

 

Αυτή είναι η πρόγνωση της ΕΜΥ για αύριο, Παρασκευή 1/12

Στο βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα προβλέπονται παροδικά αυξημένες νεφώσεις με λίγες ασθενείς βροχές. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν. Η ορατότητα τις πρωινές και τις βραδινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη κυρίως στα δυτικά ηπειρωτικά όπου θα σχηματιστούν και ομίχλες. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 6 και τοπικά στα πελάγη έως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο και θα φτάσει τους 18 με 19 βαθμούς στα βόρεια ηπειρωτικά, τους 20 με 22 στο Ιόνιο και τα υπόλοιπα ηπειρωτικά και τους 21 με 23 στα νησιά του Αιγαίου.

Η πρόγνωση για το ερχόμενο Σαββατοκύριακο 

Το Σάββατο 2/12, σε όλη τη χώρα αναμένονται αραιές νεφώσεις παροδικά πιο πυκνές. Ασθενείς τοπικές βροχές ενδέχεται να σημειωθούν στα δυτικά, τη Θράκη και την ανατολική νησιωτική χώρα. Η ορατότητα τις πρωινές και τις βραδινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά αφρικανικής σκόνης.
Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 6, στα πελάγη 6 με 7 και στο βόρειο Αιγαίο έως 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω άνοδο. Την ερχόμενη Κυριακή 3/12, στα δυτικά και βαθμιαία στα κεντρικά, τα βόρεια και το ανατολικό Αιγαίο, νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Στις υπόλοιπες περιοχές αραιές νεφώσεις παροδικά πιο πυκνές. Οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά αφρικανικής σκόνης. Οι άνεμοι στα δυτικά θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 6 και βαθμιαία βορειοδυτικοί έως 5 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν νότιοι 5 με 6 και στο Αιγαίο 7 και τοπικά τις πρωινές ώρες στα βόρεια έως 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα βόρεια.

Η πρόγνωση του καιρού για την ερχόμενη Δευτέρα 4/12

Άστατος καιρός με αυξημένες νεφώσεις κατά διαστήματα, τοπικές βροχές και στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά και τα βόρεια από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ. Στις υπόλοιπες περιοχές νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ βαθμιαία όμως θα στραφούν σε βόρειους βορειοανατολικούς έως 6 μποφόρ στο Αιγαίο. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This