Συνεχίζει να «κρύβει» τους ανέργους η ΕΛ.ΣΤΑΤ

Must Read

Σε ποσοστό 18,88% ανέρχεται η πραγματική ανεργία στη χώρα, σύμφωνα με τον αριθμό των εγγεγραμμένων στα μητρώα της ΔΥΠΑ ανέργων, οι οποίοι ανέρχονται σε 900.297 άτομα για τον μήνα Οκτώβριο.

Για τον ίδιο μήνα η Ελληνική Στατιστική Αρχή ανακοίνωσε πως οι άνεργοι ανέρχονται σε μόλις 453.783 άτομα, με τον υπουργό Εργασίας Άδωνι Γεωργιάδη να πανηγυρίζει, καθώς αυτό μεταφράζεται στο μονοψήφιο 9,7%, δηλαδή το χαμηλότερο ποσοστό από τον Ιούνιο του 2009.

Την τεράστια απόκλιση μεταξύ των στατιστικών ερευνών και της σκληρής πραγματικότητας στην αγορά εργασίας καυτηρίασαν χθες με δηλώσεις τους ο αρμόδιος τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ, βουλευτής Αργολίδας Γιώργος Γαβρήλος και ο πρόεδρος της ΕΝΥΠΕΚΚ, δικηγόρος-εργατολόγος, Αλέξης Μητρόπουλος.

Από την πλευρά τους, τόσο η κυβέρνηση όσο και η ΕΛ.ΣΤΑΤ. υποστηρίζουν ότι η μεθοδολογία που ακολουθείται είναι αυτή που επιβάλλει η Eurostat, ενώ εξυπηρετείται ταυτόχρονα και το βασικό επιχείρημα για την επαναφορά των τριετιών στον ιδιωτικό τομέα από την 1η Ιανουαρίου 2024.

Όμως, δεν παύει να αποτελεί ένα μηνιαίο… γκάλοπ, ενώ κανέναν δεν φαίνεται να απασχολεί το γεγονός ότι, πάντα σύμφωνα με τα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής, από το 2009 έως σήμερα οι απασχολούμενοι στη χώρα είναι περίπου 300.000 λιγότεροι, από 4.564.300 άτομα σε 4.257.900 άτομα.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This