Οκτώ στους 10 «υπάκουσαν» στον αντικαπνιστικό νόμο! 40.000 ευρώ (μέχρι στιγμής) τα πρόστιμα

Must Read

Ιδιαίτερα θετικός ο απολογισμός των ελέγχων για το κάπνισμα κατά τον πρώτο μήνα της ελεγκτικής διαδικασίας (25/10-25/11/2019), σύμφωνα το υπουργείο Υγείας.

Με βάση τους υπολογισμούς της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας, το ποσοστό συμμόρφωσης στην αντικαπνιστική νομοθεσία ανέρχεται στο 84%, ιδιαίτερα υψηλό, με δεδομένο ότι προκειται για τον πρώτο μήνα εφαρμογής του.

Οι έλεγχοι, οι οποίοι πραγματοποιήθηκαν από μικτά κλιμάκια των ελεγκτικών αρχών υπό το συντονισμό της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας, έγιναν σε 603 καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος στις παρακάτω πόλεις: Αθήνα (διάφορα δημοτικά διαμερίσματα), Πειραιάς, Γλυφάδα, Περιστέρι, Νέα Σμύρνη, Καλλιθέα, Θεσσαλονίκη (κέντρο και περιφέρεια), Σέρρες, Λάρισα, Βόλος, Πάτρα, Ρίο, Τρίπολη, Ναύπλιο, Άργος, Ρέθυμνο.

Διαβάστε επίσης: «Παφ» και 100ευρω: Δείτε αναλυτικά ΟΛΑ τα πρόστιμα που προβλέπει ο αντικαπνιστικός νόμος

Όσον αφορά στην επιβολή προστίμων, η οποία ξεκίνησε στις 20/11, διαπιστώθηκαν 11 παραβάσεις από πολίτες που κάπνιζαν, με συνολικό ποσό προστίμων 1.100 ευρώ και 34 παραβάσεις από επιχειρήσεις, με συνολικό ποσό προστίμων 38.500 ευρώ.

Η πρώτη εβδομάδα για το 1142

Χθες Πέμπτη 26/11, συμπληρώθηκε η πρώτη εβδομάδα λειτουργίας της τηλεφωνικής γραμμής ενημέρωσης και υποστήριξης για τους πολίτες, «1142», και, κατά το συγκεκριμένο διάστημα, δέχτηκε συνολικά 2575 κλήσεις, οι οποίες αφορούσαν αναλυτικά:

  • 828 γενικές πληροφορίες για τον αντικαπνιστικό νόμο (32,16%)
  • 796 καταγγελίες (30,91%)
  • 260 αιτήματα βοήθειας για διακοπή καπνίσματος (10,10%)
  • 391 κλήσεις δεν ολοκληρώθηκαν (15,18%)
  • 152 έκλεισαν τη γραμμή πριν συνομιλήσουν με εκπρόσωπο (5,90%)
  • 148 Άλλο (5,75%)

Διαβάστε επίσης: «Έσπασαν» τα τηλέφωνα στην «αντικαπνιστική» γραμμή: 347 κλήσεις την δεύτερη μέρα λειτουργίας της

Η ηγεσία του υπουργείου Υγείας τονίζει πως θα συνεχίσει με αμείωτη ένταση να θωρακίζει τη Δημόσια Υγεία, ακολουθώντας τους εξής βασικούς άξονες: την πρόληψη για να αποτραπεί η έναρξη του καπνίσματος ειδικά στους νέους, την προστασία των μη καπνιστών από το παθητικό κάπνισμα, με στόχο τον περιορισμό των επιπτώσεων στον γενικό πληθυσμό και ιδιαίτερα στα παιδιά και την υποστήριξη στη διακοπή καπνίσματος, με στόχο τη μείωση του αριθμού των καπνιστών στη χώρα.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This