«Πειραγμένες» αντλίες: Ηλεκτρονική απάτη σε πρατήρια καυσίμων!

Πώς «κλέβουν» τους καταναλωτές

Must Read

Οι αυξήσεις σε πετρέλαιο και βενζίνη έχει «κάψει» τους οικογενειακούς προϋπολογισμούς με τους καταναλωτές να «σηκώνουν» τα χέρια ψηλά στη συνεχιζόμενη ακρίβεια. Την ίδια ώρα, επιτήδειοι βρίσκουν τον τρόπο να αδειάσουν περαιτέρω τις τσέπες των πολιτών… 

Ένας άνθρωπος της αγοράς καυσίμων, ο πρώην πρόεδρος ΠΟΠΕΚ, Γιώργος Ασμάτογλου μίλησε για τις «πειραγμένες» αντλίες. «Υπάρχουν κάποιες εταιρείες μπορεί να κερδίσουν λίτρα από τα καύσιμα. Κάποιος προγραμματιστής μπορεί να αλλάξει κάποια δεδομένα μέσα στην κονσόλα, ώστε να μην φαίνονται ξεκάθαρα στην υπηρεσία ελέγχου ότι μένουμε λίτρα στο καζάνι. Υπάρχουν τεχνικοί που σε πλευρίζουν και σου λένε ”θέλεις να το κάνουμε έτσι για να κονομάς;”» ανέφερε με νόημα. Πρόσθεσε ότι, «ο πρατηριούχος μπορεί να κερδίζει από 5 λεπτά έως 30 λεπτά ανάλογα. Ο προγραμματιστής κερδίζει 10.000 ευρώ. Μιλάμε για εγκατάσταση που θα αφήσει αρκετά λεφτά στον πρατηριούχο. Αν σκεφτείς 10 λεπτά στο λίτρο στα 100.000 λίτρα έχεις κάνει απόσβεση. ένας άλλο τρόπος επίσης είναι να υπάρχει ένα δεύτερο καζάνι το οποίο δεν είναι συνδεδεμένο με το εισροών – εκροών». Σύμφωνα με εκτιμήσεις, κάθε χρόνο οι καταναλωτές πληρώνουν 120 εκατομμύρια ευρώ για καύσιμο που δεν μπήκε ποτέ στο ρεζερβουάρ των οχημάτων τους ενώ έως 300 εκατομμύρια ευρώ χάνει το ελληνικό δημόσιο. Σύμφωνα με έρευνα του Μετσόβειου Πολυτεχνείο η κλοπή στην αντλία κυμαίνεται μεταξύ 4% και 24%.

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This