Βροχές και καταιγίδες σε δυτικά και νότιο Αιγαίο – Έντονα φαινόμενα και στην Αττική

Έντονη βροχόπτωση για δύο μέρες στην Αττική

Must Read

Από την μία οι συννεφιές θα κυριαρχούν στις περισσότερες περιοχές της χώρας, και ίσως δώσουν και κάποιες διάσπαρτες βροχές, και από την άλλη από το απόγευμα από τα δυτικά προς τα ανατολικά θα υπάρξει γενικευμένη επιδείνωση του καιρού.

Άστατος και βροχερός προβλέπεται ο καιρός σήμερα, Τρίτη 5/12, στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, με ισχυρές καταιγίδες και πτώση της θερμοκρασίας και στην Αττική, καθώς είναι μια από τις περιοχές που βρεθούν στο επίκεντρο της κακοκαιρίας. Προσοχή χρειάζεται κατά τη διάρκεια της νύχτας, καθώς θα ενταθούν τα φαινόμενα και θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες, τοπικά ισχυρές. Πιο αναλυτικά, αρχικά αναμένονται τοπικές βροχές κυρίως στα ανατολικά και νότια ηπειρωτικά, στο Αιγαίο και στην Κρήτη. Τα φαινόμενα από το μεσημέρι θα παρουσιάσουν σταδιακή ενίσχυση και θα επεκταθούν στις υπόλοιπες περιοχές της χώρας. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά ηπειρωτικά. Οι συγκεντρώσεις σκόνης στα νότια θα είναι σχετικά αυξημένες. Η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από 1 έως 7 βαθμούς Κελσίου, στην υπόλοιπη Μακεδονία και στη Θράκη 1 έως 11, στη Θεσσαλία από 6 έως 13, στην Ήπειρο από 5 έως 15, στη Δυτική Στερεά από 8 έως 14, στην υπόλοιπη Στερεά από 5 έως 16, στην Πελοπόννησο από 7 έως 16, στα νησιά του Ιονίου από 5 έως 13, στα νησιά του Βορείου Αιγαίου από 9 έως 16, στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και στις Κυκλάδες από 11 έως 18, στα Δωδεκάνησα από 13 έως 19 και στην Κρήτη από 14 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 έως 5 και πρόσκαιρα, κατά τόπους 4 έως 6 μποφόρ όμως μετά το απόγευμα στα βόρεια θα εξασθενήσουν κατά 1 έως 2 μποφόρ ενώ στα νότια θα γίνουν μεταβαλλόμενοι 2 έως 4 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ και από το απόγευμα 4 έως 6 μποφόρ.

Ο καιρός στην Αθήνα

Στην Αττική αναμένονται βροχές και καταιγίδες μετά το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ όμως από το μεσημέρι θα γίνουν μεταβαλλόμενοι έως 3 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 11 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός στη Θεσσαλονίκη

Στον νομό Θεσσαλονίκης αναμένονται ασθενείς βροχοπτώσεις μετά το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις έως 3 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της Θεσσαλονίκης θα κυμανθεί από 7 έως 11 βαθμούς Κελσίου.

α) Από το βράδυ στο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και την Πελοπόννησο.
β) Τη νύχτα τα φαινόμενα θα επεκταθούν ανατολικότερα και θα επηρεάσουν την ανατολική Στερεά (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής), την Εύβοια, τις Σποράδες και τις δυτικές Κυκλάδες.

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This