Στα Χανιά η πιλοτική λειτουργία της πλατφόρμας για τις ελλείψεις των φαρμάκων

Εκτιμάται πως η εφαρμογή θα διατίθεται στο κοινό από τις αρχές της νέας χρονιάς

Must Read

Ξεκίνησε την Παρασκευή, 1η Δεκεμβρίου, στα Χανιά, η πιλοτική λειτουργία της πλατφόρμας για τις ελλείψεις των φαρμάκων, στην οποία συμμετέχουν ο ΕΟΦ, η ΗΔΙΚΑ, ο ΕΟΠΥΥ, το Φαρμακείο του Γενικού Νοσοκομείου Χανίων και οι κάτοχοι άδειας χονδρικής πώλησης φαρμάκων (φαρμακαποθήκες) της Περιφέρειας Κρήτης. Η πλατφόρμα αναμένεται να προσφέρει μία σημαντική βοήθεια στους ασθενείς, αφού μέχρι και σήμερα παραμένουν ανασφαλείς σχετικά με την αναζήτηση της θεραπείας τους.

Ήδη, ολοκληρώθηκε το πρώτο στάδιο των δοκιμών και άρχισαν να καταχωρούνται στην πλατφόρμα του Ηλεκτρονικού Συστήματος Παρακολούθησης και Διακίνησης Φαρμάκων τα πρώτα πραγματικά δεδομένα σχετικά με τις ελλείψεις.

Η διάρκεια της πιλοτικής λειτουργίας προσδιορίζεται έως την ημερομηνία έναρξης της παραγωγικής λειτουργίας, η οποία ορίζεται στις 15 Δεκεμβρίου.

Βαριά πρόστιμα στους παραβάτες

Όπως έγινε γνωστό, στο σχετικό ΦΕΚ, που εκδόθηκε την Παρασκευή, γίνεται σαφές ότι η διαδικασία δήλωσης των φαρμάκων, αφορά σε σκευάσματα τα οποία χορηγούνται με ηλεκτρονική ιατρική συνταγή.

Στην ίδια απόφαση, προβλέπονται «τσουχτερά» πρόστιμα, που θα αρχίζουν από 30.000 και θα φτάνουν έως και 100.000 ευρώ, για εκείνους που αρνούνται να δηλώσουν ή δηλώνουν ψευδή στοιχεία αναφορικά με τα αποθέματα ή τις ελλείψεις τους σε φάρμακα.

Σε κάθε περίπτωση, εκτιμάται πως από τις αρχές της νέας χρονιάς οι πολίτες θα είναι σε θέση να «κατεβάσουν» την εφαρμογή (app), που θα αντλεί πληροφορίες από την ηλεκτρονική πλατφόρμα της ΗΣΠαΔιΦ και θα τους ενημερώνει για τις ελλείψεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This