«Αστακός» η Αθήνα ενόψει των 15 ετών από τη δολοφονία Γρηγορόπουλου

Σχεδόν 4.000 αστυνομικοί θα βρίσκονται στους δρόμους του κέντρου. Κλειστός ο σταθμός «Πανεπιστήμιο» από τις 9 και ο σταθμός Μοναστηράκι από 11

Must Read

Σήμερα, Τετάρτη 6/12, συμπληρώνονται 15 χρόνια από τη δολοφονία του 16χρονου από το χέρι του ειδικού φρουρού Επαμεινώνδα Κορκονέα, ο οποίος στη συνέχεια καταδικάστηκε σε ισόβια.

Σε «φρούριο» πρόκειται να μετατραπεί σήμερα το κέντρο της Αθήνας, εν όψει της επετείου των 15 ετών από τον θάνατο του Αλέξη Γρηγορόπουλου. Μόλις μία ημέρα πριν από την επίσκεψη του Ταγίπ Ερντογάν στην πρωτεύουσα οι δρόμοι πιθανολογείται πως θα κατακλυστούν από πλήθος κόσμου, δεδομένων και των συγκεντρώσεων διαμαρτυρίας που έχουν ήδη ανακοινωθεί ότι θα γίνουν το μεσημέρι και το απόγευμα.

Για τον λόγο αυτόν τα μέτρα της Αστυνομίας αναμένεται να είναι δρακόντεια, με σχεδόν 4.000 αστυνομικούς να βρίσκονται επί ποδός, ενώ κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα βρίσκονται σε ισχύ στο κέντρο της πόλης, σταδιακά και όπου κριθεί απαραίτητο από τους άνδρες της Τροχαίας. Παράλληλα, θα πραγματοποιηθούν τροποποιήσεις στα δρομολόγια των μέσων μαζικής μεταφοράς και ειδικότερα του μετρό, καθώς ορισμένοι σταθμοί θα κατεβάσουν «ρολά». Όπως έγινε γνωστό, με εντολή της ΕΛ.ΑΣ. ο σταθμός του μετρό Πανεπιστήμιο θα κλείσει στις 9.00 το πρωί και ο σταθμός Μοναστηράκι από τις 11.00 έως τις 15.00 και από τις 18.00 μέχρι νεωτέρας. Οι συρμοί θα διέρχονται από αυτούς τους σταθμούς χωρίς στάση, ενώ συστήνεται στο επιβατικό κοινό να ενημερώνεται συνεχώς για τυχόν έκτακτες τροποποιήσεις.

Την ίδια ώρα, στο κέντρο επιχειρήσεων της ΓΑΔΑ θα δίνονται εικόνες σε πραγματικό χρόνο από ελικόπτερο και drone της Αστυνομίας, ενώ σε ετοιμότητα θα βρίσκονται τα υδροβόλα οχήματα «Αίαντες». Σε επιφυλακή θα βρίσκονται και αρκετές διμοιρίες των ΜΑΤ, άνδρες της Ομάδας ΔΙΑΣ, αλλά και της Άμεσης Δράσης, με στόχο να μην προκληθούν επεισόδια. Παράλληλα, αστυνομική φύλαξη θα υπάρχει και σε πανεπιστημιακά ιδρύματα, κυβερνητικά κτίρια, γραφεία κομμάτων, αλλά και σε αστυνομικές υπηρεσίες. Λίγο πριν από τις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας που θα πραγματοποιήσουν συλλογικότητες, φοιτητές και ομάδες πολιτών, θα υπάρξουν κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σε κεντρικούς δρόμους της Αθήνας, όπου θα διακοπεί η κίνηση των οχημάτων. Σε κάθε περίπτωση, οι οδηγοί παρακαλούνται να αποφύγουν την κίνηση και τη στάθμευση των οχημάτων τους στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου της Αθήνας, όπου θα πραγματοποιηθούν οι διαδηλώσεις, τόσο για την εξυπηρέτησή τους όσο και για την αποφυγή πρόσθετων κυκλοφοριακών προβλημάτων. Ανάλογη θα είναι η κατάσταση σήμερα και στη Θεσσαλονίκη. Σε καίρια σημεία θα υπάρχουν τροχονόμοι που θα ρυθμίζουν την κυκλοφορία και θα διευκολύνουν τους οδηγούς, δεδομένου ότι οι κεντρικότεροι οδικοί άξονες θα είναι «κλειστοί» για τις συγκεντρώσεις.

 

Διαβάστε ακόμα:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This