Ιωάννινα: Δάσκαλος «επιστράτευσε» τα βιντεοπαιχνίδια για να διδάξει τους μαθητές του!

Πώς αντέδρασαν τα παιδιά

Must Read

Ένα πρωτοποριακό και άκρως ενδιαφέρον τρόπο έχει βρει ένας δάσκαλος στο 10ο δημοτικό των Ιωαννίνων ώστε να διδάξει ιστορία στους μικρούς μαθητές του χωρίς να βαριούνται, όπως συμβαίνει συνήθως.

Ο Μιχάλης Μερτζιανίδης με την πολύτιμη βοήθεια και συνδρομή της διευθύντριας του σχολείου Σοφίας Αγιοπετρίτου σκέφτηκαν να αξιοποιήσουν την δύναμη των βιντεοπαιχνιδιών που είναι ιδιαίτερα αγαπητά στις μικρές ηλικίες.

Μιλώντας στην ΕΡΤ ο δάσκαλος είπε σχετικά με την προσπάθεια που γίνεται:

«Προσπαθούσα βλέποντας τα παιδιά μου στο δημοτικό, μέσα από τα games να τους δώσω την καλή τους πλευρά, βλέποντας μια σειρά παιχνιδιών λοιπόν, βρήκα κάποιες εξαιρετικές ευκαιρίες. Πήραμε μια τάξη, την στ’, τη χωρίσαμε σε τρεις ομάδες, μία ανέλαβε την πειρατεία, μία τη Γαλλική επανάσταση, και μία τη βιομηχανική επανάσταση στην Αγγλία.

Τους ζητήσαμε να βρούνε πληροφορίες για όλα αυτά και οτιδήποτε μάζεψαν, τους βάζαμε μέσα στην εποχή πλέον χρησιμοποιώντας ένα play station και το αντίστοιχο παιχνίδι και ζωντάνευε μπροστά τους.

Από τα παιδιά εισέπραξα μεγάλη χαρά, το είδαν με ενθουσιασμό, ήταν αφοσιωμένα σε αυτό που έκαναν. Επικεντρωνόμασταν στα ιστορικά στοιχεία. Αποφύγαμε την παπαγαλία. Όλα αυτά τα στείλαμε στην εταιρεία, και τους άρεσε η ιδέα».

Η διευθύντρια είπε:

«Το 2015 που ξεκίνησε αυτό ήμουν υποδιευθύντρια και σαν μουσικός του σχολείου, αποφασίσαμε μαζί να το πλαισιώσουμε και μουσικά και εικαστικά, φτιάχνοντας και κοστούμια για την εποχή. Ήταν ο ορισμός της διαθεματικότητας και ο ενθουσιασμός των παιδιών πολύ μεγάλος».

Δείτε βίντεο με τις δηλώσεις τους:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This