Παράνομες αισθητικές επεμβάσεις και χρήση επικίνδυνων σκευασμάτων στην Θεσσαλονίκη – Τρεις συλλήψεις

Δύο γυναίκες κατά την διάρκεια σεμιναρίου πραγματοποιούσαν ιατρικές πράξεις χωρίς άδεια

Must Read

Σε μάστιγα έχει εξελιχθεί η παράνομη λειτουργία ινστιτούτων αισθητικής σε ολόκληρη την χώρα με τους πελάτες να θέτουν σε μεγάλο κίνδυνο την υγεία τους. Ένα ακόμη τέτοιο κέντρο εντοπίστηκε στην Θεσσαλονίκη, όπου πραγματοποιούσαν αισθητικές επεμβάσεις χωρίς την απαιτούμενη κρατική έγκριση.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ, σε εταιρεία παροχής υπηρεσιών επαγγελματικής εκπαίδευσης συνελήφθησαν 3 άτομα για διενέργεια παράνομων θεραπευτικών αισθητικών επεμβάσεων και παράνομη διακίνηση, κατοχή και χρήση μη εγκεκριμένων φαρμακευτικών σκευασμάτων και ιατροτεχνολογικών προϊόντων.

Όπως διαπιστώθηκε, ότι 2 γυναίκες (αισθητικός και η βοηθός της), κατά την διάρκεια σεμιναρίου πραγματοποιούσαν ιατρικές πράξεις για λόγους αισθητικής, χωρίς να διαθέτουν την απαιτούμενη άδεια ασκήσεως ιατρικού επαγγέλματος.

Επιπλέον, χρησιμοποιούσαν σκευάσματα με προέλευση από τρίτες χώρες που σύμφωνα με τον Εθνικό Οργανισμό Φαρμάκων πρόκειται για:

  • φαρμακευτικά σκευάσματα χωρίς άδεια κυκλοφορίας στην Ελλάδα, τα οποία δεν είναι εγκεκριμένα, είναι προϊόντα παράνομης διακίνησης, δεν θεωρούνται ασφαλή και η χρήση τους μπορεί να θέσει σε κίνδυνο την υγεία των χρηστών τους και
  • ιατροτεχνολογικά προϊόντα, τα οποία δεν φέρουν ειδική σήμανση, κατ’ ελάχιστο CE, προκειμένου να διατεθούν στην ελληνική αγορά.

Μεταξύ άλλων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • 4.615 ευρώ,
  • παράνομα φαρμακευτικά σκευάσματα διάφορων επωνυμιών, σύνθεσης και περιεκτικότητας, χωρίς άδεια κυκλοφορίας στη Χώρα μας και
  • παράνομα ιατροτεχνολογικά προϊόντα, χωρίς ειδική σήμανση, που δεν μπορούν να διατεθούν στην ελληνική αγορά και
  • μπλοκ σημειώσεων.

Σε βάρος τους καθώς και σε βάρος των δύο συνιδιοκτητών της εταιρείας, από τους οποίους ο ένας συνελήφθη, σχηματίστηκε δικογραφία για αντιποίηση ιατρικού λειτουργήματος, επιβλαβή φάρμακα και παράβαση της φαρμακευτικής νομοθεσίας.

Τα σκευάσματα θα αποσταλούν για εξέταση στον ΕΟΦ για την επιβολή διοικητικών κυρώσεων.

Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This