Ραγδαία επιδείνωση του καιρού από το απόγευμα – Βροχές στην Αττική, χιονοπτώσεις στα ορεινά

Πότε υποχωρούν τα φαινόμενα

Must Read

Αλλάζει άρδην το σκηνικό του καιρού από το απόγευμα της Κυριακής καθώς αναμένονται βροχές και καταιγίδες που εώς το βράδυ θα επεκταθούν σε ολόκληρη τη χώρα. Επιδείνωση αναμένεται και στην Αττική όπου «έρχονται» βροχές αλλά και χιόνια στα ορεινά.

Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr, αναμένονται κυρίως στις δυτικές και νότιες νησιωτικές και παράκτιες περιοχές ενώ χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στην Πίνδο και στα ορεινά της Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας. Κατά τη διάρκεια της νύχτας χιονοπτώσεις αναμένονται και σε ορεινά της Στερεάς Ελλάδας.

Τα φαινόμενα από τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας (11/12) θα περιοριστούν στα νότια και ανατολικά ηπειρωτικά και στο Αιγαίο και έως το απόγευμα θα εξασθενήσουν σημαντικά.

Στην Αττική αναμένονται βροχές με μικρή πιθανότητα εκδήλωσης καταιγίδων από τις απογευματινές ώρες έως το πρωί της Δευτέρας, ενώ χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά του νομού.

Στους χάρτες που ακολουθούν παρουσιάζεται ο υετός που αναμένεται το βράδυ (20:00 – 23:00) της Κυριακής 10/12 και κατά τις πρώτες ώρες (02:00-05:00) της Δευτέρας 11/12.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά από ανατολικές διευθύνσεις και στα ανατολικά από βόρειες 3 με 4 και στα νότια τοπικά 5 μποφόρ. Βαθμιαία από τις μεσημβρινές ώρες θα στραφούν σε νότιους νοτιοανατολικούς με την ίδια ένταση.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο κυρίως στα νότια. Θα κυμανθεί στα βόρεια από -03 (μείον 3) έως 13 βαθμούς, στα κεντρικά από 02 έως 16 με 17 βαθμούς και στα νότια από 11 έως 19 βαθμούς Κελσίου. Τις πρωινές και βραδινές ώρες στα βορειοδυτικά ηπειρωτικά θα σημειωθεί κατά τόπους παγετός.

Δείτε επίσης: Βροχερός καιρός με χαμηλές θερμοκρασίες – Παγετός στα βορειοδυτικά ηπειρωτικά

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This