Στον ανακριτή ο 18χρονος που ομολόγησε ότι εκτόξευσε τη φωτοβολίδα στον αστυνομικό – Θέμα χρόνου η σύλληψη των «καθοδηγητών»

Από μία «κλωστή κρέμεται» η ζωή του βαριά τραυματισμένου 31χρονου, ο οποίος νοσηλεύεται με μηχανική υποστήριξη για τρίτο 24ωρο στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας

Must Read

Το κατώφλι του Ανακριτή αναμένεται να περάσει σήμερα, Δευτέρα 11/12, ο 18χρονος ο οποίος ομολόγησε ότι πέταξε την ναυτική φωτοβολίδα που τραυμάτισε βαρύτατα τον 31χρονο αστυνομικό.

 

Στον 18χρονο ασκήθηκε ποινική δίωξη για βαριά κακουργήματα και πλημμελήματα και διώκεται μεταξύ άλλων για απόπειρα ανθρωποκτονίας, έκρηξη από την οποία μπορεί να προκύψει κίνδυνος για άνθρωπο, και κατοχή εκρηκτικών και εμπρηστικών υλών. Παράλληλα, θα πραγματοποιηθούν και οι επίσημες ανακοινώσεις/μέτρα της κυβέρνησης για την οπαδική βίαΤην ίδια ώρα, στο «κάδρο» των Αστυνομικών Αρχών βρίσκονται πέντε «καθοδηγητές», οι οποίοι όπως φαίνεται είχαν προσχεδιάσει και οργανώσει την επίθεση εναντίον των αστυνομικών δυνάμεων. Ο 18χρονος, που είναι οργανωμένος οπαδός, στην ομολογία του περιέγραψε μεταξύ άλλων, πώς οι επικεφαλής των οπαδών τούς έδωσαν εντολή να βγουν από τη γήπεδο και να επιτεθούν στα ΜΑΤ, πως τους εξόπλισαν με πολεμοφόδια και πως εξήγησαν στον ίδιο το τρόπο που έπρεπε να εκτοξεύσει τη φωτοβολίδα.

 

 

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι «καθοδηγητές» οι οποίοι είχαν προσχεδιάσει και οργανώσει την επίθεση εναντίον των αστυνομικών δυνάμεων. Ο ένας από αυτούς, κατά τις ίδιες πληροφορίες, είναι νεαρός σε ηλικία, έως 25 ετών, σεσημασμένος για υποθέσεις αθλητικής βίας και άλλα αδικήματα του ποινικού κώδικα. Ήταν αυτός που έδωσε την εντολή να βγουν από το γήπεδο και με την βοήθεια των άλλων τεσσάρων οργανωμένων οπαδών, προμήθευσε τους χούλιγκαν με εκρηκτικές μολότοφ, ναυτικές φωτοβολίδες, κροτίδες και ρόπαλα.

 

Σύντομα αναμένεται να εκδοθεί ένταλμα σύλληψης σε βάρος του. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, οι ταραξίες γνώριζαν από τις προηγούμενες ώρες για την επίθεση σε διμοιρία των ΜΑΤ, καθώς φαίνεται να είχαν ανταλλάξει μηνύματα μεταξύ τους, ώστε να πάνε οργανωμένοι στο γήπεδο, φορώντας δηλαδή μαύρα ρούχα, κουκούλες και μάσκες. Υπάρχουν τουλάχιστον δύο μαρτυρικές καταθέσεις που κατονομάζουν τον 18χρονο ως τον δράστη της επίθεσης σε βάρος του αστυνομικού. Το Τμήμα Αντιμετώπισης Αθλητικής Βίας είχε βίντεο από την στιγμή του τραυματισμού του αστυνομικού, αλλά ο οπαδός που εκτόξευσε την ναυτική φωτοβολίδα, είχε καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου του και δεν μπόρεσαν να τον ταυτοποιήσουν. Το βράδυ του περασμένου Σαββάτου, κατέθεσαν οι δύο νεαροί που συμμετείχαν στα επεισόδια και τον κατονόμασαν. Ο 18χρονος ομολόγησε και έδωσε σημαντικά στοιχεία στις αρχές.

 

 

Ο αστυνομικός δεν έχει διαφύγει τον κίνδυνο για τη ζωή του  

Την ίδια ώρα, ο 31χρονος βαριά τραυματίας αστυνομικός δεν έχει διαφύγει τον κίνδυνο για τη ζωή του, δεν έχει εξασφαλιστεί η βιωσιμότητα του αριστερού κάτω άκρου του, ενώ δεν μπορεί να εκτιμηθεί αν έχουν προκληθεί μόνιμες εγκεφαλικές βλάβες. Ο ίδιος παραμένει τέταρτο εικοσιτετράωρο νοσηλευόμενος σε κρίσιμη κατάσταση και διασωληνωμένος στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείαςτου Γενικού Κρατικού Νικαίας.

Διαβάστε ακόμα:

Ρέντη: Ποινική δίωξη στον 18χρονο για απόπειρα ανθρωποκτονίας

Ο 18χρονος που ομολόγησε πως έριξε τη φονική φωτοβολίδα αποφεύγει να «καρφώσει» τους καθοδηγητές του 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This