Πρεμιέρα για το «καλάθι των Χριστουγέννων»: Ακριβότερο κατά 20% το κρέας του γιορτινού τραπεζιού

Μέχρι τις 3 Ιανουαρίου θα ισχύει - Ποια προϊόντα περιλαμβάνει

Must Read

Εορταστικά χτυπάει η «καρδιά» των εμπορικών καταστημάτων. Την ίδια στιγμή, από  σήμερα, Τετάρτη 13/12, ξεκινά να ισχύει το «Καλάθι των Χριστουγέννων» και αναμένεται να διαρκέσει μέχρι και την Τετάρτη 3 Ιανουαρίου. Μέσα σε αυτό περιλαμβάνονται έξι κατηγορίες τροφίμων, βασικές για το γιορτινό τραπέζι. 

Όπως αποφασίστηκε, στο «Καλάθι των Χριστουγέννων» περιέχονται τα εξής έξι προϊόντα:

  • Αρνί
  • Κατσίκι
  • Γαλοπούλα
  • Τσουρέκι
  • Βασιλόπιτα
  • Σοκολάτα

Ακόμη, οι ανατιμήσεις των προϊόντων, σε κρέας, λάδι και γλυκά, ανεβάζουν το κόστος για το χριστουγεννιάτικο τραπέζι έως και 20%, με τους καταναλωτές να μετρούν τόσο τα άτομα που θα βρίσκονται γύρω από το τραπέζι, όσο και τα προϊόντα που θα αγοράσουν. Σύμφωνα με τον ΙΝΚΑ το φετινό τραπέζι των Χριστουγέννων για 4 άτομα θα κοστίσει, περίπου, 147,15€, ενώ για τα ίδια είδη, το κόστος πέρσι ήταν στα 119,25€.

 

Ακρίβεια στο κρέας

«Κόκκινο» έχει χτυπήσει η τιμή του κρέατος. Για παράδειγμα, οι τιμές σε διάφορα είδη κρεάτων κυμαίνεται:

Ολόκληρο κοτόπουλο: 3,50 ευρώ και έχει μεγάλη ζήτηση στα Χριστούγεννα για όποιον δεν τρώει γαλοπούλα

Αρνί – Κατσίκι: 11,98 ευρώ το κιλό για το ολόκληρο και μετά διαμορφώνεται ανάλογα το κομμάτι και φτάνει και τα 16 ευρώ/κιλό το παϊδάκι

Χοιρινό χωρίς κόκκαλο για μαγείρεμα: ξεκινά από τα 5,98 ευρώ το κιλό

Kομμάτι ντόπιου μοσχαριού: Ξεκινά από 11,98 ευρώ το κιλό

Mοσχάρι εξαγωγής είναι στα 7,98 ευρώ/ κιλό

Σκρέκας: «Δεν θα επιτρέψουμε την αναρχία στην αγορά – Οι παραβάτες θα τιμωρούνται»

«Η προσπάθεια της κυβέρνησης είναι το χριστουγεννιάτικο τραπέζι να είναι γεμάτο φέτος και για αυτό τον λόγο εντάξαμε προϊόντα τα οποία είναι απαραίτητα ώστε να έχουμε ένα πλήρες γιορτινό τραπέζι» ανέφερε ο Υπουργός Ανάπτυξης, Κώστας Σκρέκας. Πρόσθεσε ότι «ήδη έχουμε τις πρώτες αλυσίδες οι οποίες έχουν αρχίσει και αποστέλλουν τα στοιχεία με τις τιμές των προϊόντων για το γιορτινό καλάθι που θα έχουν φέτος». Σε άλλο σημείο ο κ. Σκρέκας τόνισε ότι δεν θα επιτρέψουμε την αναρχία στην αγορά κι ότι οι παραβάτες θα τιμωρούνται. Στη συνέχεια ανέφερε «συγκεκριμένα έχω μπροστά μου τη λίστα από το πρώτο σούπερ μάρκετ, έχουμε το γιορτινό καλάθι από το σούπερ μάρκετ Μασούτης. Μέχρι το μεσημέρι, απόγευμα, θα έχουν ανακοινωθεί από όλες τις αλυσίδες, από όλα τα σούπερ μάρκετ. Καταρχήν βλέπουμε ότι έχουμε χαμηλότερες τιμές από πέρσι ή ίδιες τιμές από πέρυσι. Άρα έχουμε ή μηδενικό πληθωρισμό ή έχουμε αρνητικό πληθωρισμό σε σχέση με την περσινή αντίστοιχη περίοδο. Συγκεκριμένα έχουμε στο αρνίσιο κρέας είναι μειωμένη η τιμή του κατά 17%. Σήμερα στα σούπερ μάρκετ Μασούτης θα πωλείται το αρνί 8,9 ευρώ το κιλό, πολύ χαμηλότερα από τα 11,5 ευρώ και τα 12 ευρώ που πωλούνταν το αρνί το προηγούμενο διάστημα. Έχουμε τη φέτα να είναι στην ίδια τιμή ακριβώς με τα περσινά Χριστούγεννα, έχουμε τη γαλοπούλα να είναι μειωμένη η τιμή της κατά 5%. Έχουμε γαλακτοκομικά προϊόντα επίσης μειωμένα. Έχουμε το γάλα να είναι ελαφρά μειωμένο ή ίδια τιμή με πέρσι ανάλογα με το αν είναι πλήρες ή ελαφρύ η λάιτ, η ζάχαρη είναι ελαφρά μειωμένη, το τσουρέκι και η παραδοσιακή βασιλόπιτα ίδια τιμή με πέρσι. Καμία αύξηση -γιατί το προηγούμενο διάστημα και τις προηγούμενες μέρες άκουσα εκτιμήσεις ότι θα είναι αυξημένο το γιορτινό τραπέζι κατά 20%. Το γιορτινό τραπέζι φέτος και σε ό,τι αφορά το χοιρινό κρέας και σε ό,τι αφορά τη γαλοπούλα και σε ό,τι αφορά το αρνί και σε ό,τι αφορά και τα υπόλοιπα τα οποία είναι απαραίτητα, είναι είτε μειωμένο είτε ίδια τιμή». 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This