Στους δρόμους οι αγρότες: Βγήκαν τα τρακτέρ στη Λάρισα – «Μέτρα εδώ και τώρα»

Στην διαμαρτυρία των αγροτών και ο νέος περιφερειάρχης Θεσσαλίας

Must Read

«Ζεσταίνουν» τις μηχανές των τρακτέρ οι αγρότες, οι οποίοι σήμερα συγκεντρώθηκαν στη Λάρισα ζητώντας άμεση λήψη μέτρων και έργων προκειμένου να μπορέσουν να εργαστούν με ασφάλεια, μετά τις καταστροφικές πλημμύρες που ισοπέδωσαν την αγροτική παραγωγή.

Σύμφωνα με το onlarisa, οι αγρότες συγκεντρώθηκαν στον κόμβο του Πλατυκάμπου και προειδοποιούν με νέο γύρο κινητοποιήσεων μετά τις γιορτές. Αίτημα τους είναι να μειωθεί το κόστος παραγωγής,  να γίνουν αντιπλημμυρικά έργα και να αποζημιωθούν. Επιπλέον, ζητούν να υιοθετηθεί η πρόταση του νέου περιφερειάρχη για κατασκευή αγωγού παροχέτευσης του νερού προς το Αιγαίο, για να προστατευθούν τα χωράφια τους από τις πλημμύρες.

Το παρών στη διαμαρτυρία έδωσε και ο νέος Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Δημήτρης Κουρέτας, ο οποίος τόνισε ότι πρέπει «να μεγαλώσει η Κάρλα σε εκτάσεις του δημοσίου 55.000 στρεμμάτων και να γίνει το κανάλι που να βγαίνει στο Αιγαίο για να αποτρέψουμε οποιαδήποτε άλλη περίπτωση πλημμύρας στο μέλλον και να αρχίσουν οι άνθρωποι να έχουν μία εμπιστοσύνη να ξαναξεκινήσουν τις ζωές τους εδώ. Αν δε γίνει μία τέτοια προσέγγιση υπάρχουν άλλες δύο λύσεις: Η μία λύση είναι να γίνει κάποιος ψαράς ή να εγκατασταθεί κάπου αλλού, πράγμα που εγώ δεν το δέχομαι ούτε το ένα ούτε το δεύτερο…».

Ο Ρίζος Μαρούδας Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Λάρισας τόνισε σε δηλώσεις του: «Οι συνάδελφοι αγρότες βρίσκονται σήμερα στον Πλατύκαμπο γιατί παλεύουν για την επιβίωσή τους. Ζητούμε δέσμευση από την κυβέρνηση με άμεσο χρονοδιάγραμμα και με εκτίμηση των απαραίτητων έργων, ώστε να αποστραγγιστεί το νερό από την Κάρλα και αναπλήρωση των στρεμμάτων των συναδέλφων, γιατί δεν θα καλλιεργήσουν για τα επόμενα χρόνια και βεβαίως αποζημιώσεις στο ύψος της πραγματικής ζημιάς και έργα αποκατάστασης και αντιπλημμυρικής θωράκισης. Να παραμείνουμε στα χωριά μας».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This