Η τιμή του λαδιού τραβάει την ανηφόρα: Έρχεται νέα αύξηση!

Σε λίγο θα βάζουμε σε θυρίδες τους τενεκέδες

Must Read

Σε χρυσάφι τείνει να μετατραπεί το ελαιόλαδο, με την τιμή του να έχει φτάσει στα ύψη, ενώ από τον νέο χρόνο αναμένεται να υπάρξει και νέα αύξηση.

Μάλιστα οι ελαιοπαραγωγοί είναι βέβαιοι πως τον χειμώνα, που θα υπάρξει ζήτηση, οι τιμές θα εκτοξευτούν και πάνω από 10 ευρώ.

Ήδη η τιμή του κιλού στη χονδρική κυμαίνεται στα 8 με 8,5 ευρώ, ενώ και οι εξαγωγές σημείωσαν αύξηση της τάξης του 90% με τον τζίρο να εκτοξεύεται στα 1,3 δισ από 687 εκατ. που κατέγραψε πέρσι.

Ιδιοκτήτες ελαιοτριβείου ισχυρίζονται ότι δεν υπάρχουν αποθέματα. Κάτι που σημαίνει πως όταν κλείσουν τα ελαιοτριβεία, θα τελειώσουν πάρα πολύ σύντομα τα αποθέματα, οπότε πάλι η τιμή του λαδιού θα αυξηθεί.

Την ίδια ώρα ελαιοπαραγωγοί προχωράνε σε περιπολίες στα χωράφια τους, καθώς σημειώνονται διαρκώς κλοπές σε ελιές αλλά και λάδι.

Πάντως την ώρα που οι καταναλωτές πληρώνουν χρυσάφι το λάδι, τα νοθευμένα και παράτυπα λάδια έχουν κατακλύσει την αγορά, όπως αποδεικνύουν και τα στοιχεία από τους ελέγχους του ΕΦΕΤ.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This