Θεσσαλονίκη: 700.000 πρόστιμα από την Δημοτική Αστυνομία

Σε βάθος τετραετίας

Must Read

Ένα ασύλληπο νούμερο! Δείγμα του προβλήματος με την στάθμευση και στην Θεσσαλονίκη…

Τις 700.000, προσέξτε, άγγιξαν τα ροζ χαρτάκια που έκοψε η δημοτική αστυνομία του δήμου Θεσσαλονίκης μέσα στην τελευταία 4ετία. Δηλαδή, με λίγα λόγια οι κλήσεις. Αφαιρέθηκαν παράλληλα συνολικά 7.320 πινακίδες οχημάτων για αντικανονική στάθμευση σε θέσεις αναπήρων, σε ράμπες αλλά και διαβάσεις.

Σε απολογιστική συνέντευξη αναλύθηκαν τα στοιχεία των ελέγχων και των αρμοδιοτήτων της δημοτικής αστυνομίας κατά την θητεία της διοίκησης Ζέρβα από τον Σεπτέμβριο του 2019 έως τώρα. Για την αντιμετώπιση του κυκλοφοριακού πραγματοποιήθηκαν 2.231.975 έλεγχοι στο Σύστημα Ελεγχόμενης Στάθμευσης και βεβαιώθηκαν για την ακρίβεια 697.258 παραβάσεις του ΚΟΚ. Στη διάρκεια της 4ετίας διενεργήθηκαν επιπροσθέτως 5.235 έλεγχοι σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος με τα κλιμάκια να καταγράφουν 1.477 παραβάσεις. Πραγματοποιήθηκαν 32 επιχειρήσεις απομάκρυνσης τραπεζοκαθισμάτων, ενώ επιβλήθηκαν 189 διοικητικές κυρώσεις. Στο επίκεντρο βρέθηκε και η αντικαπνιστική νομοθεσία με 5.825 ελέγχους όπου επιβλήθηκαν 260 πρόστιμα σε επιχειρήσεις και πολίτες.

Η υπηρεσία της δημοτικής αστυνομίας του δήμου Θεσσαλονίκης δέχτηκε ακόμη 16.745 τηλεφωνικές καταγγελίες, στις οποίες ανταποκρίθηκε σε ένα ποσοστό 97,5%, διενήργησε 4.810 αυτοψίες για εγκαταλελειμμένα οχήματα και 7.570 επισκέψεις για υποθέσεις θεώρησης γνησίου υπογραφής κατ’ οίκον.

Τα εισπραχθέντα έσοδα του δήμου από ελεγχόμενη στάθμευση, ΚΟΚ, άδειες λειτουργίας, τέλη κατάληψης και υπαίθριο εμπόριο για τα έτη από 2020 – 2023 ανέρχονται σε 29.149.682 ευρώ, ενώ το σύνολο των εξόδων σε 14.914.789.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

spot_img

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This