Επεισόδια στου Ρέντη: Ταυτοποιήθηκε και το DNA του αδερφού του 18χρονου!

Ο 16χρονος είχε δώσει γενετικό υλικό χθες Τετάρτη, μετά από διαταγή του Εισαγγελέα

Must Read

Ραγδαίες οι εξελίξεις στην πολυσυζητημένη υπόθεση του σοβαρού τραυματισμού του 31χρονου αστυνομικού των ΜΑΤ με ναυτική φωτοβολίδα, καθώς πριν από λίγη ώρα ανακοινώθηκε πως ταυτοποιήθηκε και το DNA του 16χρονου αδερφού του 18χρονου που είχε ομολογήσει -αρχικά- πως έριξε τη φωτοβολίδα που έστειλε στην εντατική τον υπαρχιφύλακα.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της ΕΡΤ, η ταυτοποίηση του μικρού αδερφού του καθ’ ομολογία δράστη, προέκυψε από αποτύπωμα, DNA και πυρίτιδα, γεγονός που καθιστά και εκείνον άμεσα εμπλεκόμενο με τη φονική επίθεση που ακολούθησε το ξέσπασμα των επεισοδίων έξω από το κλειστό γυμναστήριο «Μελίνα Μερκούρη» στου Ρέντη το βράδυ της 7ης Δεκεμβρίου. Μια οπωσδήποτε ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα εξέλιξη, η οποία ακολουθεί τη σημερινή προφυλάκιση του 18χρονου. Σημειώνεται πως ο 16χρονος είχε δώσει χθες γενετικό υλικό μετά από διαταγή του Εισαγγελέα, καθώς είναι ανήλικος.

Όπως αναφέρει, εξάλλου, το ΑΠΕ-ΜΠΕ, πυρίτιδα εντοπίστηκε και στα χέρια ενός 26χρονου που είναι μάνατζερ τράπερ, ο οποίος είχε μπει στο «μικροσκόπιο» των Αρχών από την πρώτη στιγμή, ένεκα της φερόμενης σχέσης του με τον 18χρονο. Τα νέα αυτά στοιχεία τέθηκαν ήδη στη διάθεση των ανακριτικών αρχών και αξιολογούνται.

Στο μεταξύ, από τα εγκληματολογικά εργαστήρια έχουν προκύψει ορισμένες ταυτοποιήσεις αντικειμένων κατασχεμένων από το γήπεδο με άτομα που βρίσκονταν ανάμεσα στους 424 προσαχθέντες. Ωστόσο, σύμφωνα με σχετικές πληροφορίες, η ΕΛ.ΑΣ δεν προτίθεται να προβεί άμεσα σε συλλήψεις, παρά σκοπεύει να ενημερώσει σχετικά την εποπτεύουσα εισαγγελική Αρχή με τα εντάλματα να αναμένεται να εκδοθούν σε φάση μεγαλύτερης ολοκλήρωσης της προανακριτικής διαδικασίας, ώστε να έχουν προκύψει και ρόλοι των εμπλεκομένων με τα γεγονότα.

Ο 18χρονος κατά την απολογία του στην ανακρίτρια Πειραιά, φέρεται να υποστήριξε ότι είχε πάει στο γήπεδο με φίλους και τον αδελφό του. Όπως είπε, κάποια στιγμή είδε πολύ κόσμο να βγαίνει προς τα έξω και από περιέργεια είχε βγει και ο ίδιος όπου τον πλησίασε ένα άτομο με κουκούλα fullface και μακριά γένια και του έδωσε μια φωτοβολίδα, λέγοντάς του να την πετάξει.

Η «χαρτογράφηση» της φονικής επίθεσης

Εν τω μεταξύ, νέα στοιχεία προκύπτουν από την έρευνα των Αρχών αναφορικά με τον σχεδιασμό της επίθεσης, δηλαδή τη «χαρτογράφηση» του σχεδίου, καθώς και για τη δομή της οπαδικής-εγκληματικής οργάνωσης.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ, στην κορυφή βρίσκεται ο αρχηγός που δίνει την έγκριση, ενώ στην αμέσως επόμενη βαθμίδα της «πυραμίδας» είναι οι δύο υπαρχηγοί – επικεφαλής συνδέσμου στα δυτικά προάστια ο ένας, στα νότια προάστια ο άλλος. Οι υπαρχηγοί είναι εκείνοι που έδωσαν την εντολή για την ενεργοποίηση του σχεδίου στους «λοχίες».

Οι «λοχίες», με τη σειρά τους, έδωσαν οδηγίες στους ομαδάρχες, οι οποίοι ανέλαβαν να συγκεντρώσουν τις «ομάδες κρούσης». Το κάλεσμα ανέλαβαν οι λεγόμενοι «διαβιβαστές», μέσω μηνυμάτων στα social media. Η «πυραμίδα», όμως, δεν τελειώνει εδώ, καθώς υπάρχει ο «αποθηκάριος», ο οποίος είχε τον ρόλο να συγκεντρώσει τον οπλισμό, και ο «ντελιβεράς», ο οποίος και ανέλαβε να μεταφέρει τα όπλα στο σημείο, καθώς και να τα μοιράσει στους «στρατιώτες». Οι τελευταίοι είναι εκείνοι που συγκρούονται άμεσα με τους «εχθρούς» και εκτελούν τις διαταγές των «ανωτέρων» τους.

Στο πλαίσιο αυτών των στοιχείων, οι αρχές κάλεσαν σήμερα Πέμπτη τουλάχιστον 30 οπαδούς για συμπληρωματικές καταθέσεις. Η έρευνα για τα επεισόδια έξω από το κλειστό του Ρέντη συνεχίζεται και όλα δείχνουν ότι το αμέσως επόμενο διάστημα ενδέχεται να υπάρξουν περαιτέρω συλλήψεις.

^

Προσωρινά κρατούμενος ο 18χρονος μετά την απολογία του

Τον δρόμο για τη φυλακή πήρε σήμερα ο 18χρονος που κατηγορείται ότι έριξε τη ναυτική φωτοβολίδα, η οποία και τραυμάτισε σοβαρά τον αστυνομικό των ΜΑΤ, σε σημείο που οι γιατροί αναγκάστηκαν προχτές να του κόψουν το λαβωμένο πόδι, για να τον κρατήσουν στη ζωή.

Ο νεαρός οδηγήθηκε στις 10:30 το πρωί ενώπιον της ανακρίτριας Πειραιά για την απολογία του, ωστόσο, παρά το γεγονός ότι έχει ήδη ομολογήσει ότι εκείνος ήταν που πέταξε τη φωτοβολίδα στον αστυνομικό, φέρεται να είπε πως δεν είχε πρόθεση να προκαλέσει βλάβη σε κάποιον. Όπως είπε, «δεν ήξερε να τη χρησιμοποιεί, γι’ αυτό και το αποτέλεσμα ήταν να φύγει προς τα κάτω και να χτυπήσει σε απόσταση περίπου δύο – τριών μέτρων από το σημείο όπου βρισκόταν και να τραυματίσει στη συνέχεια τον αστυνομικό, ο οποίος βρισκόταν σε μια απόσταση περίπου 70 μέτρων».

Αυτή τη φορά, ωστόσο, φέρεται να «άλλαξε γραμμή», καθώς υποστήριξε ότι η φωτοβολίδα που έριξε είχε πορτοκαλί χρώμα και εκ των πραγμάτων μπορεί να προκύψει πως, τελικά, δεν ήταν αυτή που χτύπησε τον αστυνομικό, καθώς έπεσαν και άλλες φωτοβολίδες από το συγκεκριμένο σημείο. Δήλωσε δε συντετριμμένος και ζήτησε συγνώμη από την οικογένειά του.

Νωρίτερα, εξάλλου, ο ίδιος φέρεται να ζήτησε να ενταχθεί σε πρόγραμμα προστασίας μαρτύρων, κάτι που, όμως, δεν έγινε δεκτό από την ανακρίτρια, καθώς κρίθηκε ότι δεν πληροί τις προϋποθέσεις. Με βάση σχετικό ρεπορτάζ, ο νεαρός εξέφρασε την πρόθεσή του να δώσει ονόματα στις Αρχές για τα όσα έγιναν το βράδυ της 7ης Δεκεμβρίου, ανάμεσά τους και εκείνο του «οργανωτή» της καταδρομικής επίθεσης σε διμοιρία των ΜΑΤ έξω από το «Μελίνα Μερκούρη».

Από την πλευρά του, ο δικηγόρος του 18χρονου, Απόστολος Λύτρας ανέφερε στους δημοσιογράφους ότι ο κατηγορούμενος δεν είναι οργανωμένος οπαδός, δεν έχει τιμωρηθεί ποτέ και δεν έχει κατηγορηθεί και προσαχθεί για οποιαδήποτε αιτία, ενώ δεν ανήκει σε οποιονδήποτε σύνδεσμο ομάδος.

^

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This