Δικηγόρος οικογένειας του 17χρονου: Πώς έχετε εσείς τα στοιχεία για DNA – αποτυπώματα στο όπλο και όχι εγώ;

«Aποφασίστε τελικά εάν έχετε απλώς πληροφορίες ή τα επίσημα πορίσματα»

Must Read

Πληροφορίες την Παρασκευή ανέφεραν ότι βρέθηκαν αποτυπώματα και DNA του 17χρονου Χρήστου από την Βοιωτία στο όπλο του αστυνομικού της ΟΠΚΕ, από την σφαίρα του οποίου βρήκε τραγικό θάνατο έπειτα από καταδίωξη ο ανήλικος. Την παραπάνω διαρροή από πηγές της ΕΛ.ΑΣ αμφισβητεί ευθέως ο δικηγόρος της οικογένειας του εκλιπόντος, Γιάννης Μπαρκαγιάννης.

Ανατροπή: Αποτυπώματα και DNA του 17χρονου Χρήστου στο όπλο του αστυνομικού της ΟΠΚΕ στην Βοιωτία

Με ανακοίνωσή του προς το MEGA και τον Νίκο Ευαγγελάτο ο συνήγορος επισημαίνει, μεταξύ άλλων, «αποφασίστε τελικά εάν έχετε απλώς πληροφορίες ή τα επίσημα πορίσματα».

Η ανακοίνωση

«Οι πληροφορίες παραμένουν πληροφορίες και δεν είναι αποδείξεις. Σε ένα τέτοιο ευαίσθητο ζήτημα θα ήταν δημοσιογραφικά ορθό να είστε συγκεκριμένοι και να απευθύνεστε στην κοινωνία μόνον όταν έχετε συγκεκριμένες αποδείξεις, απευθυνόμενοι στην κοινωνία, όχι με εικασίες, αλλά όταν έχετε απόλυτη γνώση για αυτά τα οποία αναφέρετε, καθότι η θέση σας διαμορφώνει την κρίση της κοινωνίας και τυχόν λάθη θα έχουν ανεπανόρθωτες συνέπειες ως προς την προσβολή της μνήμης του αδικοχαμένου Χρήστου Μιχαλόπουλου. Οι πιθανές εξηγήσεις και η αποτύπωση με πιθανά video θα ήταν καλό να μην γίνονται, ειδικά δε όταν παραβιάζουν βάναυσα την κοινή λογική.

Πώς γίνεται ο αδικοχαμένος Χρήστος να πάτησε τη σκανδάλη και συγχρόνως να τον πυροβόλησε στην εξωτερική πλευρά της παλάμης του χεριού του, εκτός και εάν είναι πιο γρήγορος από τη σφαίρα! που θα παρέπεμπε πιο πολύ σε ταινία επιστημονικής φαντασίας παρά στην πραγματικότητα.

Αποφασίστε τελικά εάν έχετε απλώς πληροφορίες ή τα επίσημα πορίσματα, και εάν ναι εξηγήστε μας πώς γίνεται να τα έχετε εσείς και όχι ο συνήγορος υποστήριξης της κατηγορίας, χωρίς δε να έχει ενημερωθεί γι’ αυτά από τις αρμόδιες Αρχές.

Σε κάθε περίπτωση παρακαλώ να είστε προσεκτικοί στις δηλώσεις σας, καθότι αυτό συντελεί ποινικό αδίκημα, αυτό της προσβολής της μνήμης νεκρού, το οποίο τιμωρείται με ποινή φυλάκισης έως έξι μήνες.»

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This