Χανιά: Πρόωρο νεογνό χρειάστηκε να διακομιστεί σε νοσοκομείο στην Αθήνα αλλά το ειδικά εξοπλισμένο ασθενοφόρο «άφαντο»

Must Read

Με ένα «απλό» ασθενοφόρο μεταφέρθηκε -μέσω αεροδιακομιδής ένα πρόωρο νεογνό με συγγενή ανωμαλία του πεπτικού συστήματος από το νοσοκομείο Χανίων προς το νοσοκομείο Παίδων «Παναγιώτη & Αγλαΐας Κυριακού», καθώς η -ειδικά εξοπλισμένη- κινητή μονάδα που διαθέτει για αντίστοιχες περιπτώσεις το ΕΚΑΒ στην Π.Ε. Χανίων ήταν… άφαντη.

Αναζητώντας την αιτία της απουσίας του ασθενοφόρου, για δεύτερη φορά, μάλιστα, μέσα σε λίγους μήνες, οι υπεύθυνοι της Μονάδας Νεογνών του νοσοκομείου Χανίων πληροφορήθηκαν έκπληκτοι ότι η κινητή μονάδα του ΕΚΑΒ, η οποία διαθέτει ειδικό αντικραδασμικό σύστημα για την ασφαλή μεταφορά νεογνών, πολυτραυματιών, διασωληνωμένων, βαρέως πασχόντων και, γενικότερα, όλων των σοβαρών περιστατικών,  είχε αναχωρήσει αυθημερόν για το Ηράκλειο, αιφνιδιαστικά και με εντολή του Συντονιστικού Κέντρου του ΕΚΑΒ, προκειμένου να γίνει το καθιερωμένο service.

Αυτό, βέβαια, σημαίνει πως ο Νομός μένει χωρίς την Κινητή Μονάδα εν μέσω αργιών. Και σαν να μην είναι αυτό αρκετό, η Κινητή Μονάδα νεογνών και παιδιών του «Χαμόγελου του Παιδιού», που εδρεύει στα Χανιά δεν καλύπτεται από όλες τις βάρδιες.

Σύμφωνα με το σχετικό ρεπορτάζ της ΕΡΤ Χανίων, τα ερωτήματα που προκύπτουν είναι εύλογα:

  • Με ποιο σκεπτικό απομακρύνεται αιφνιδιαστικά παραμονές Σαββατοκύριακου η μόνη Κινητή Μονάδα που διαθέτει ο Νομός Χανίων, χωρίς να ενημερωθεί η Μονάδα Νεογνών, αλλά και η διοίκηση του Νοσοκομείου;
  • Γιατί κρίνεται αναγκαίο από το Συντονιστικό Κέντρο του ΕΚΑΒ στην Κρήτη, με έδρα το Ηράκλειο, να γίνεται εκεί η συντήρηση ρουτίνας του οχήματος, αφού στα Χανιά λειτουργεί αντιπροσωπεία που μπορεί άμεσα να διεκπεραιώσει τη συντήρηση του αυτοκινήτου;

Σε σχετική ερώτησή της ΕΡΤ Χανίων, ο Δ/ντής της Μονάδας Νεογνών, Μανώλης Καραβιτάκης, εξήγησε ότι ο ρόλος της Κινητής Μονάδας και του ειδικού ασθενοφόρου του «Χαμόγελου του Παιδιού» είναι εξαιρετικά κρίσιμος, αφού πρόκειται για οχήματα που -εκτός από αντικραδασμικό σύστημα- διαθέτουν όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό για την ασφαλή διακομιδή των ασθενών.

*πηγή φωτο: zarpanews.gr

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This